Neželjene dlačice na telu oduvek su ženama stvarale velike estetske probleme.

Brijanje je verovatno najbrži i najlakši metod uklanjanja dlačica. Prednosti su njegova jednostavnost, dostupnost i odsustvo bola. Nedostataka je, međutim, još više – rezultati traju veoma kratko, koža je gruba na dodir kada dlačice ponovo počnu da rastu, javljaju se osipi na osetljivim delovima kože, kao što je bikini zona...

Iako je naučno pobijen mit o tome da često brijanje dovodi do rasta debljih i jačih dlaka, žene su skeptične i ova vrsta depilacije nije među omiljenim, ali je najviše rasprostranjen.

Brijanje je verovatno najbrži i najlakši metod uklanjanja dlačica.
Shutterstock 

I pored toga što se brijanje kao metod uklanjanja dlačica najviše koristi, tehnika kojom ga obavljate je često potpuno pogrešna.

Pogledavši video popularne Tiktokerke Loren Henderson shvatili smo da imamo potpuno pogrešnu rutinu i pokrete pri brijanju dlačica.

Jedna žena je u svom video zapisu na društvenoj mreži otkrila pravi način koji traje samo 30 sekundi.

"Videla sam ovaj trik i to mi je zauvek promenilo navike. Ako brijete noge, slušajte. Sve radimo pogrešno", rekla je Loren na početku, a onda svojim pratiocima otkrila i demonstrirala kako se pravilno briju noge.

Kako pravilno brijati noge TikTok/lalalalauren00

Loren je da je ključ brzog i uspešnog izbrijavanja nogu u tome da brijač ne sklanjate sa nogu kada jednom pređete određeni deo, već da konstantno prelazite gore-dole i u jednom potezu izbrijavate veću površinu.

"Brijte se, ali ne podižite brijač. Bukvalno mi je trebalo pet sekundi po nozi da se obrijem jutros. Najbrže ikada u životu, a i možeš da pređeš i preko kolena i nećeš se poseći", otkrila je Tiktokerka pravilo.

Konstantno prelazite gore-dole i u jednom potezu izbrijavate veću površinu.
Shutterstock 

Očigledno je da je njen trik impresionirao brojne ljude s obzirom na to da je prikupio preko 70.000 lajkova.

Jedan od komentara bio je žena je takođe prokomentarisala: "Probala sam ovaj način iz radoznalosti i zaista radi. Nema posekotina, a noge su glatke", a treća je dodala da je 20 godina noge brijala na pogrešan način i da joj je ovo potpuno otkrovenje.