KAKO ODABRATI PARFEM KOJI ĆE POSTATI VAŠ ZAŠTITNI ZNAK: Stručnjakinje za mirise otkrile su male trikove koji zaista rade

Kako odabrati pravi parfem tza vas otkrijte u nastavku...

Kako odabrati parfem koji će postati vaš zaštitni znak?
Shutterstock 

Sigurno u svom životu imate osobu, mamu, baku, prijateljicu… koja ima omiljeni parfem koji je njen zaštitni znak.

Mnoge žene imaju parfem koji je njihov adut u posebnim prilikama, kao što je romantična večera sa partnerom ili druženje vikendom s prijateljicama. U takvim situacijama vade tu čarobnu bočicu iz ormarića i nanose kapljice po kojima ih svi prepoznaju.

S druge strane, tu su i one žene koje kupe bočicu parfema koji im se sviđa, nanose ga svaki dan i tako do polovine bočice, a onda im dosadi i bace se na potragu za nečim novim.

Ako spadate u drugu grupu, a hteli biste napokon imati parfem koji će biti vaš zaštitni znak, na tom putu vam možda pomognu saveti stručnjakinja za parfeme nne Serano-Meklajn i Aleksandre Belahoutis, koje donosimo u nastavku.

Parfemi su poput mode - menjaju se trendovi
Unsplash/ Laura Chouette 

Morate znati šta vam se sviđa

Dok isprobavate parfeme, ako se previše puta pitate sviđa li vam se neki miris ili ne, verovatno vam se ne sviđa. Kako objašnjava Aleksandra, kada vam se miris ili ukus nečega zaista sviđa, obično to znate iste sekunde. Ipak, priznaje da neke mirise možemo zavoleti s vremenom, tako da ostavlja sve opcije otvorenima.

Ne kupujte parfem čim ga isprobate

Ušli ste u parfimeriju i pronašli dobitni parfem, miris za koji ste uvjereni da može postati vaš zaštitni znak? Nakon šta ga isprobate i oduševite se, ne kupujte ga, nego iziđite iz parfumerije.

Kada nanesete parfem, nastavite s drugim obvezama i obratite pažnju na to kako se mirisne note razvijaju s vremenom. Iskoristite vreme i da proverite kako vaša koža reaguje na parfem. Ako vam se svidi razvoj situacije, vratite se po mirisnu bočicu.

Neka miris bude kompatibilan s ostalim proizvodima

Aleksandra kaže da ne želi biti odgovorna za trend u sklopu kojeg se ljudi više ne kupaju i ne nanose dezodorans, međutim preporučuje korišćenje proizvoda s prirodnim aromama poput lavande ili citrusa, koji neće biti u sukobu s vašim parfemom. Još je jedna opcija i korišćenje sapuna bez mirisa.

Omiljeni miris nikako ne nanosite svaki dan
Unsplash/ Tron Le 

Zabavljajte se

Parfemi su poput mode – može vam se svideti nešto što vam ne odgovara u baš svakoj situaciji, ali u pravom trenutku to je ono nešto što vam popravlja raspoloženje i podiže samopouzdanje. Isto je i s parfemom koji je vaš zaštitni znak – ne želite ga nužno nositi svaki dan, ali najbolja je pomoć kada vam treba završni dodir zbog kojeg ćete se osećati još bolje u svojoj koži.

Pazite koliko parfema nanosite

Ako vaš omiljeni parfem ima blagi miris, možete biti slobodniji kada ga nanosite, a ako je jak, budite oprezni i nađite granicu.

Prskajte se tokom celog dana

Ako je pred vama dug dan, ponesite bočicu omiljenog parfema sa sobom i po potrebi se osvežite kako bi se miris po kojem ste prepoznatljivi osetio tokom cijelog dana.

Spriječite da vam miris dosadi

Kada napokon pronađete parfem koji smatrate vašim zaštitnim znakom, pazite da vam ne dosadi. Da se to ne bi dogodilo, nemojte ga stavljati svaki dan. Jedan, dva, tri ili više dana u sedmici koristite drugu opciju. Na taj vam način vaš omiljeni parfem neće dosaditi, nego će vas njegov miris svaki put kad ga nanesete oboriti s nogu.

U nastavku otkrijte 10 parfema koje Srpkinje najviše vole:

Unsplash/ Laura Chouette, screenshoot/ sephora Pitali smo žene koje mirise najviše vole

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 1