STOPALA SU VAM SUVA I ISPUCALA? Potražite tretman ruskog pedikira za zdrave i negovane noge i nokte

Ruski pedikir je savršen tretman za negu i održavanje zdravlja stopala i noktiju.

Ruski pedikir je savršen tretman za negu i održavanje zdravlja stopala i noktiju.
Shutterstock 

Većina je onih koji ne pružaju odgovarajuću negu stopalima u razmeniri koja im je potrebna. Loš izbor obuće, prekrštene noge dok sedimo, celodnevno hodanje i/ili stajanje, loše utiču na zdravlje naših stopala.

Upravo zato je pedikir beauty ritual koji bismo trebali da priuštimo sebi kad god nam zatreba, bez obzira na godišnje doba. Tvrda i ispucala koža, žuljevi i kurje oko... sve su to posledice odbrambenog mehanizama stopala, na mestima koja su izložena trenju, a urasli nokti posledica su pogrešnog seckanja noktiju.

Pedikir se preporučuje na svake tri, četiri nedelje u zavisnosti od opšteg stanja stopala. Da bi vaša stopala i nokti ostali zdravi i negovani, a imate strah od skalpela i žileta, ruski pedikir je savršen izbor za vaša stopala.

Pedikir se preporučuje na svake tri, četiri nedelje u zavisnosti od opšteg stanja stopala.
Freepik/gpointstudio 

RUSKI PEDIKIR – TRETMAN ZA NAJNEŽNIJU KOŽU STOPALA

Ovo je vrsta suvog pedikira. Zašto suve? Zato što diskovi različitih granulacija bolje rade svoj posao na suvoj koži. Kožu stopala pre tretmana možemo osvežiti dezinfekcijom, preparatima za suvo pranje ili kratkom kupkom. Pod kupkom se podrazumeva potapanje stopala do pet minuta i to uz minimalnu upotrebu šampona/kupke za stopala.

Zašto izbegavamo klasičnu kupku za stopala? Lužina koja se nalazi u svim sapunastim proizvodima omekšava keratinske veze između živih i odumrlih ćelija kože, te nam kod klasičnog pedikira olakšava uklanjanje zadebljanja skalpelom, ali u ovom tretmanu odmaže jer se odumrla koža preterano trusi dok se obrađuje podo diskom.

Ruski pedikir je savršen izbor jer ne podrazumeva upoterbu skalpela i žileta na stopalima.
Freepik/valuavitaly 

Prilikom ovog tretmana koristimo profesionalnu pedikirsku frezu/brusilicu i nastavke od hirurškog čelika, različitih veličina, uz različite samolepljive nastavke, koji su isključivo za jednokratnu upotrebu. Sve to pedikir čini sterilnim i ugodnim. Jednokratni nastavci različite granulacije se biraju u skladu sa stanjem stopala.

Kreće se od najgrubljeg, kojim obrađujemo ekstremno debele natiske, a zatim stopalo obrađujemo finijim nastavcima. Ukupno je moguće promeniti pet različitih jačina granulacije nastavaka, ali kako je svako stopalo jedinstveno, tako majstor pediker prilikom pregleda stopala utvrđuje koje nastavke i koje jačine nastavka će upotrebiti, pa u skladu s tim kreira pedikir baš po vašoj meri.

Ruski pedikir tretman se završava poliranjem.
Freepik/valuavitaly 

KAKO IZGLEDA POSTUPAK POLIRANJA STOPALA?

Nakon obrade keratoza koristimo polirni sunđer čija uloga je da napravi fini piling celog stopala. Potom se tretman završava poliranjem. Kako izgleda poliranje stopala? Na stopalo nanosimo hranjivo ulje te kružnim pokretima uz pomoć polirnog sunđera utrljavamo ulje u površinski sloj kože. Utrljavanjem ulja stvara se membrana koja štiti stopalo od vanjskih uticaja te obnavlja hidrolipidni sloj kože. Tretman je siguran i bezbolan i ne koriste se skalpeli prilikom sređivanja stopala. Za razliku od ruskog manikira, ruskim pedikirom, odnosno pedikirom uz pomoć diskova, ne obrađujemo nokte. Za nokte i kožicu oko noktiju se koriste manji i nežniji nastavci kako ne bi oštetili ploču nokta.

Ruski tretman stopala je siguran i bezbolan i ne koriste se skalpeli prilikom sređivanja stopala.
TikTok/ Jan Romero 

Tretman je moguće završiti lakiranjem noktiju, a idealno bi bilo stopalima nakon ruskog pedikira priuštiti i parafinsku kupku. Parafinska kupka je intenzivan tretman prvenstveno namenjen tretiranju suve, dehidrirane i zrelije kože. Uz kombinaciju dobrog pilinga i maske podstičemo dubinsku hidrataciju i cirkulaciju kože, a sam parafin je toplo ulje na bazi voska s odličnim termo-terapijskim svojstvima.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši