UKLANJA VIŠAK SEBUMA: Najdelotvornija maska za lice domaće recepture koja se nanosi samo JEDNOM nedeljno

Ukoliko tragate za efikasnom maskom za lice ili su vam određeni preparati papreno skupi, napravite domaću masku za čišćenje kože i u verite se u njene dobrobiti.

Shutterstock 

Mnogi izbegavaju pravljenje domaćih maski za kožu zbog postojanja mogućnosti da se neki sastojak stavi previše ili premalo i bojazni da bi to naškodilo koži. Postoji dosta maski za lice koje je jednostavno napraviti, ali je važno i koja od njih je najdelotvornija.

Umesto skupih preparata, potrudite se da napravite masku koja se na lice nanosi samo jednom nedeljno, a rezultati se vide nakon prvog nanošenja.

maska za lice
Shutterstock 

Ova maska sastoji se samo od dva sastojka, a savršena je za čišćenje kože i uklanjanje viška sebuma koji je zadužen za stvaranje bubuljica.

Sebum je prirodna masnoća našeg tela, koju stvaraju i luče lojne žlezde. Sebum se nalazi svuda na telu, osim na stopalima i na dlanovima.

Najviše ih ima na licu, sredini leđa i oko genitalija. Sebum je krivac za stvaranje bubuljica i mitesera. Lojne žlezde su povezane sa folikulom dlake i sebum izlazi kroz pore, a na kapcima imaju otvore direktno na površini kože.

limun
Freepik 

Za pripremu ove maske za lice biće vam potrebni jedan limun i belance.

Jedan od najbržih načina da očistite pore jeste kombinacija jednog belanceta sa kašičicom limunovog soka. Belance predstavlja jednu od najzahvalnijih namirnica koje mogu da se koriste za negu kose i kože.

jaje
Freepik 

Pre nanošenja, dobro izmešajte belance i sok, dok se ne napravi pena, koju zatim nanesete na lice. Kada se maska dovoljno učvrsne, do tačke da ne možete da menjate izraz lica, vreme je da masku temeljno isperete mlakom vodom.

Nećete verovati koliko je koža mekana i čista nakon ovog jednostavnog tretmana!

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši