KAKO NEGOVATI STOPALA LETI? 5 sjajnih trikova koji zaista daju razultate

Toplo vreme sa sobom donosi niz neprijatnost, a kako biste izbegli muke sa stopalima, pogledajte u nastavku trikove za negu koje smo izdvojili.

Freepik 

Toplo vreme i letnje vrućine, koliko god imale svojih prednosti, imaju i neke nedostatke, a neka od njih su znojenje i neprijatni mirisi.

Pomoću ovih nekoliko trikova izbegnite neprijatnosti koje toplo vreme donosi i učinite svoja stopala lepim i negovanim.

1. Vrsta čarapa

Tokom toplijih meseci nosite pamučne čarape, jer su prozračne. Vuna je dobra opcija za zimske mesece, a najlonske i sintetičke čarape trebalo bi u potpunosti izbegavati, jer ova vrsta tkanine zadržava vlagu.

2. Koristite antifugalni puder

Antifugalni puder za stopala pomoći će da ona ostanu suva i bez mirisa.

Alternativna opcija je nanošenje laganog dečijeg pudera na stopala. Ali, imajte da umu da iako sprečava znojenje i trenje, bebi puder neće pomoći kod gljivica koje mogu da se pojave kao posledica prekomernog znojenja nogu.

3. Primena antiperspiranta

Dezodorans protiv znojenja jednostavno je rešenje za znojenje stopala. Ovaj proizvod deluje privremeno, blokirajući znojne žlezde.

Američka akademija za dermatologiju preporučuje nanošenje antiperspiranta na suva stopala pre spavanja i ispiranje ujutro. Takav proces bi trebalo ponoviti 3 ili 4 noći zaredom, a zatim jednom ili dva puta nedeljno.

nega stopala
Freepik/gpointstudio 

4. Odabir pravih cipela

Potražite cipele izrađene od prozračne tkanine poput platna ili kože. Izbegavajte lakirane ili plastične cipele, jer u njima nema protoka vazduha i zadržavaju znoj u cipelama.

Proverite da li su vam cipele odgovarajuće veličine. naime, preuske cipele zgrčiće vam prste i doprineti znojenju.

Ulošci takođe mogu da obezbede određeno olakšanje nogama koje se znoje. Potražite upijajuće ili mirišljave uloške za skupljanje vlage.

5. Voda

Pijenje vode, posebno u toplim danima ili tokom vežbanja, pomaže regulaciji telesne temperature i smanjuje rizik od preteranog znojenja.

Stopala sadrže više znojnih žlezda nego bilo koji drugi deo tela. Na svakoj nozi ima približno 125.000 znojnih žlezda.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši