Različitim tipovima kose odgovaraju različite frizure, što jednako važi i za tanku kosu. Uz mnoštvo inspiracije sa društvenih mreža i profila poznatih frizura, odabir frizure koja će najbolje odgovarati našem tipu kose može biti prilično izazovan. Fina, tanka kosa zahteva mnogo volumena i forme kako bi frizura potrajala, ali je to teško postići, posebno kod određenih vrsta frizura. Uz odgovarajuću frizuru za tanku kosu, oblikovanje i stilizovanje će biti lakše.

Prema savetima stručnjaka, u nastavku donosimo 4 frizure koje neće odgovarati tankoj kosi, kao i 4 koje će tanku kosu prikazali u najboljem svetlu.

4 najbolje frizure za tanku kosu

1. Klasični bob

Klasični bob je odlična frizura koja će tanku kosu učiniti gušćom, kao i vrhove kose. Ravno ošišan bob će održati kosu zdravom i ostaviti utisak punoće u kosi.

2. Pixie frizura

Pixie frizura koja je šira sa strane ostavljaće utisak gušće kose, a volumen se može dodatno povećati podizanjem kose na vrhu. Odluka da se drastično ošišate mogla bi vam potpuno promeniti život.

3. Kratke frizure koje uokviruju lice

Kraće frizure sa pramenovima koji uokviruju lice su veoma dobar izbor za tanku kosu jer održavaju mekoću oko lica i stvaraju iluziju gušće kose.

4. Skriveni slojevi u kosi

Taktički postavljeni slojevi na vrhu glave mogu se koristiti za dodavanje volumena i teksture, a takođe će biti sjajni kada kosu oblikujete u talase, a dodaće i volumen.

4 out frizure za tanku kosu

1. Previše oštrih slojeva

Ove frizure su pogodnije za gušću kosu, jer tanka kosa nema dovoljan volumen da održi ovaj slojevit oblik.

2. 'Rachel' frizura

Iako su frizure inspirisane 90-im godinama trenutno veoma popularne, fina, tanka kosa sa puno slojeva po celoj dužini jednostavno neće dobro pristajati jer se krajevi neće uvijati, već će samo pasti.

3. Duga kosa sa kratkim slojevima

I ovakvu frizuru je najbolje izbegavati kod tanke kose, jer se tanka kosa lako lomi, a kratki slojevi samo će još više naglasiti ispucale vrhove.

4. Duga frizura

Preduga kosa takođe može biti neprivlačna frizura za tanku kosu, posebno zato što se vrhovi tanke kose lako lome. Ova frizura može učiniti da kosa izgleda neuredno.

Bonus video

Kako podstići rast kose Instagram/moniquemrapier

Izvor: Wanted A.N.