Ma koliko da je danas popularno i opšteprihvaćeno biti sed, veliki broj žena i dalje želi da svoje sive vlasi sakrije. Plavušama to nešto lakše polazi za rukom, dok se kod brineta i crnki izrastak vidi već nakon nekoliko nedelja. 

Zato je idealno rešenje da sede sakrijete takozvanim "blendingom" koji se može postići različitim vrstama pramenovima, a mi smo izdvojili 5 koji su se pokazali kao najbolji, i najmanje invazivni, naročito ako ne želite da farbate čitavu kosu.

1. Babylights

Lagani površinski pramenovi, kao da vas je "uhvatilo" sunce idealan su izbor za one koji ne žele da farbaju čitavu kosu. Neretko se koristi više nijansa, zbog čega se sede vlasi lakše kriju sa ostatkom kose, a frizura izgleda prirodno.

Primeri:

2. Balayage

Za one koji žele da puse sedu kosu da izraste, balajaž tehnika je najbolji način da stopite prirodne bele vlasi i pređašnju frizuru. 

Primeri:

3. Air touch tehnika

Ovo je možda i najpopularnija tehnika za utapanje sedih. Ova metoda vam omogućava da posvetlite pramenove i kosu skoro od samog vlasišta, ali tako da imitira vaš prirodan obrazac sedih vlasi.  Ova tehnika je minimalno invazivna, što je veliki plus.

Primeri:

Pročitajte još: FRIZERKA OTKRIVA ZAŠTO SE FARBA SLABIJE PRIMA NA SEDE DLAKE: Primenite trikove uz koje će vam boja trajati duže

4. Foliyage tehnika

Reč je o načinu farbanja sličnom balajažu, prilikom čega se koriste folije kako bi se stvorio intezivniji i definisaniji kontrast. Bolje pristaje brinetama jer im daje definisaniji izgled i uspešno sakriva sede.

Dobra stvar je što, baš kao i kod balaža, i kod folijaža kosa raste postepeno, te nije potrebno da se farbate često, a ova tehnika je dobar izbor i za žene koje imaju talasastu ili kovrdžavu kosu.

Similar to balayage and highlights, foiliyage grows out gracefully with no harsh line of demarcation, making it a great low-maintenance option. And best of all, it works for all hair lengths and textures.

Primeri:

5. "Hair blending"

Reč je o tehnici gde se, baš kao i što joj je ime - blenda, odnosno stapa seda kosa. Uglavnom se u donjim delovima kose izvlače nešto tamniji pramenovi, a sa gornje strane svetliji, koji se prepliću tako da izgledaju razigrano, a sve se finalizira mekim prelivom. Takođe, kombinuju se topli i hladni tonovi, baš kakva i jeste seda kosa.

Primeri:

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

NOVA FRIZURA PODMLADILA ŽENU ZA 10 GODINA Instagram/holly_styleshair

Izvor: Wanted J. S.