Vremena kada je seda kosa bila veliko "no-no", a žene panično trčale do frizera ne bi li farbom prikrile svaku naznaku starenja, odavno su iza nas. Danas je priča potpuno drugačija, te čak vidimo i sve više slavnih dama koje ponosno pokazuju sede vlasi. 

Takođe, verujemo da je mnogima drago i to što smo u dalekoj prošlosti ostavili "pravila" da žene u određenim godinama moraju da nose isključivo kratke, da se narodski izrazimo "bapske" frizure. 

Život se ne završava kada napunite 50, 60, 70. godina, te zašto bi to bio slučaj i sa modom i bjuti trendovima. Zato smo rešili da izdvojimo popularne stilove za sve dužine kose, koji će dodatno naglasiti lepotu sede kose. 

No, pre nego što pređemo na predloge frizura, bitno je napomenuti da lepa kosa uglavnom nema nikakve veze sa samom bojom ili dužinom, koliko sa negom.

Jako je bitno da svoju sedu kosu pravilno održavate i hranite, kako bi bila meka i sjajna, a dobra frizura samo je bonus. 

"Rejčelka" 

Popularna stepenasta frizura izgleda sjajno na sedoj kosi, daje joj volumen i gustinu, te prividno skida godine sa lica, i podiže jagodice. 

Pored toga, reč je o stilu koji dobro izgleda i na dužoj i na kraćoj kosi, i kada je isfeniran i kada nije, zbog čega i zauzima visoko prvo mesto na našoj listi.

Stepenasti lob

Odmah za petama mu je stepenasti lob, odnosno duži bob sa lejerima koji mu daju volumen. Ova frizura je idealna za dame sa gustom, ravnom kosom, i baš kao što se da primetiti na gornjem primeru, instant daje licu mladalački sjaj.

Blunt bob

Popularni stil sjajno izgleda na sedoj kosi, a za dodatnu razigranost "nagužvajte" rukama vlasi sa malo pene i voila - spremne ste za polazak.

Blunt bob sa dugim šiškama

Duge šiške su još jedan od načina da klasičan, ravno sečeni bob, prilagodite navikama. Šiške su uvek plus kada želite da izgledate mlađe, a "curtain" stil daće licu romantičnu notu.

Pročitajte još: 5 FARBI ZA PREKRIVANJE SEDIH PRAMENOVA I KORENA: Ofarbajte kosu kod kuće poput profesionalca

Razbarušeni pixie

Ukoliko ipak želite da kosu skratite, pixie, naročito razbarušeni, može dati vašem licu mladolikost koju želite.

Ne zaboravite na stilizovanje

Takođe, stilizovanje je jako bitno kod sede kose. Meki talasi, pravilno ošišane šiške i slično mogu učiniti čudo za vaš lik, a u nastavku pogledajte neke od sjajnih primera.

Meki talasi

Niske lokne

Razbarušeni talasi

Ravne "pune" šiške + bob

Pixie bob

Kika sa strane

"Zalizani" bob

Extra veliki talasi

"Messy bun" - niska punđa

Visoka "messy" punđa

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

NOVA FRIZURA PODMLADILA ŽENU ZA 10 GODINA Instagram/holly_styleshair

Izvor: Wanted J. S.