Znamo, znamo... bob je ponovo glavni trend sezone. Međutim, uz dužno poštovanje prema svima koji vole kratku kosu, ne možemo da ne pitamo šta je sa nama koji ne volimo kratke frizure?

Zato smo izdvojili 10 anti-bob stilova za proleće 2024, za sve one koji žele da zadrže dužinu, i budu u trendu. Očekivano, stepenasta kosa je #1, kao i šiške, a samo je na vama da odaberete onu frizuru koja vam se najviše dopada.

1. Birkin Bangs i duga kosa

Lagane, "fluffy" šiške kakve je nekad nosila Džejn Birkin, glavni su trend sezone i idealan su izbor da unesete živost u svoju dugu frizuru. Šiške su "iscepkane" pri dnu, zbog čega licu daju mladolikiji izgled i vizuelno skidaju godine.

2. Kitty cut

Stil koji će obožavati devojke koje vole da im je samo prednji deo kose stepenovan, dok se pozadi frizura ne dira.

3. Mikro stepenovanje

Još jedan popularan stil za one koji žele više volumena u kosi, ali bez preteranog kraćenja slojeva. Mikro lejeri su skriveni, a opet služe svrsi - iako je reč o mikro skraćenju, čine da vaša kosa izgleda lepo čak i kad nije stilizovana.

4. Dugi shag

Na listi je i frizura koju će voleti devojke divlje prirode, koje nemaju problem da im kosa bude veoma stepenovana, kao i da odseku šiške. Stil koji "frišti" mladalačko, sveže, biće jedan od najpopularnijih do kraja godine, naročito jer izgleda dobro i kada je stilizovan i kada samo kosu nagužvate sa malo pene.

Pročitajte još: AKO STE REŠILE DA SKRATITE KOSU, NEKA TO BUDE SAMO OVA FRIZURA: Srednje dugi stil koji stoji svima je HOT TREND za 2024.

5. Blunt cut sa teksturom

Ravno ošišana kosa takođe je na listi najpoželjnijih za 2024. a jedini savet frizera je da je blago nagužvate ili uvijete kako biste naglasili teksturu i dobili razigraniji stil.

6. 1970s Long Cut

Duga stepenovana kosa plus duge šiške izvučene na spolja, definitivno su stil koji mora da se nađe na našoj wish listi. Frizura koja je bila popularna sedamdesetih sada je dobila novo "ruho" i izgleda fantastično.

7. "Rejčelka" srednje dužine

Naravno, spisak najlepših frizura nije moguć bez klasične "rejčelke", odnosno frizure koju je proslavila Rejčel Grin (Dženifer Aniston) u "Prijateljima". Klasična stepenovana kosa ne samo da svima dobro stoji, već i skida godine, a interesantno je i da je u brojnim anketama izglasana za stil koji muškarci obožavaju na ženama.

8. 2000s bangs

Ukoliko razmišljate o šiškama, stil kakav smo nosili ranih 2000-ih, ponovo je glavni trend. Reč je o šiškama koje su guste i istanjene i koje su se nosile sa strane. Ovo je ujedno još jedan stil koji podmlađuje.

9. "U CUT" frizura

Ovo je varijacija "rejčelke" gde se kosa pozadi formira u obliku slova "U". Idealna je za devojke sa dugom kosom koje ne žele da se potpuno reše dužine, ali im je stalo da im kosa bude lakša.

10. Tousled cut

Reč je o frizuri koja je kombinacija svega - mikro i klasičnih lejera, stanjivanja, i dugih šiški. Ovako nešto idealno je za devojke koje imaju gustu kosu, a žele lepu frizuru srednje dužine.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

STEPENASTO ŠIŠANJE NAJBOLJA FRIZURA ZA ŽENE 50+ TikTok/bishop_branding

Izvor: Wanted J. S.