Jedan od saveta frizera koji uvek treba da se pridržavamo je da izaberemo frizuru koja će lepo naglasiti crte lica i kosi dodati potreban volumen. Kosa sa godinama gubi volumen, pa je za mladalački izgled važno odabrati frizuru koja će kosi stvoriti iluziju punoće i dati joj veću dimenziju i pokretljivost.

Odlične opcije za takvu frizuru nalaze se među frizurama srednje dužine, odnosno veoma popularnim dužim bob ili lob, koji će nežno uokviriti lice i dati nam mladalački izgled.

Lepršavi lob sa šiškama za zavese

Lepršavi duži pramenovi sa dužim šiškama koje blago uokviruju lice je klasična frizura koja će izgledati veoma elegantno i biti odlično rešenje ako imate retku kosu. Šiške mogu naglasiti oči i jagodice, a frizura će pristajati svakom obliku lica.

5 frizura koje skidaju godine s lica žena 40+ i 50+ godina
Instagram @romeufelipe 

Valoviti lob sa bočnim šiškama

Umesto ravnih ili mini šiški, duže šiške stilizovane na stranu daće kosi neverovatan volumen i dimenziju, a u kombinaciji sa kraćom bob ili lob dužinom biće odličan izbor za tanju kosu.

Asimetrični lob
Instagram @romeufelipe 

Asimetrični lob

Ukoliko želimo da svojoj frizuri damo mnogo volumena, asimetrični bob koji će zadržati gustinu kose na vrhovima je idealno rešenje, a kosi daje moderan i osvežen izgled.

kosa
Instagram @iamjulesmiller 

Slojeviti razbarušeni lob

U ovoj lob frizuri, sa nekoliko obimnih slojeva koji će uokviriti lice, dobićemo lep volumen u kosi, a uz dodatak dužih šiški koje se mogu stilizovati na više načina, mladalački izgled. Ova frizura će naglasiti simetriju lica i naglasiti oči.

5 frizura koje skidaju godine s lica žena 40+ i 50+ godina
Instagram @babylissprocanada 

Talasasti bob ravnog ošišan

Moderan izgled ravnog boba stilizovanog u lagane talase je veoma raznovrstan i predstavlja još jednu frizuru kojom se lako može postići mladalački izgled. Možemo je nositi raspuštenu ili podignutu, a ravno ošišani krajevi će celoj kosi dati zdraviji izgled.

5 frizura koje skidaju godine s lica žena 40+ i 50+ godina
Instagram @paigewright__ 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

STEPENASTO ŠIŠANJE NAJBOLJA FRIZURA ZA ŽENE 50+ TikTok/bishop_branding


Izvor: Wanted A.N.