Ukoliko vas nova sezona inspiriše na promenu frizure, a ne znate u kom pravcu da idete, imamo različite predloge za svežiji i moderniji izgled. Šiške i stepenasta kosa popularnije su više nego ikada pre, te ne čudi što glavni trendovi obuhvataju baš njih.

„Pre mnogo godina modni časopisi su preporučivali ženama da kada dođu u određene godine, vreme je za šišanje i kratku frizuru, ali to razmišljanje je prevaziđeno'' kaže licencirana frizerka i šminkerka Andrea Claire ispred Judie.Inc.

Pa koje su to aktuelne frizure koje deluju poput face liftinga za žene u zrelim godina?

1. Moderan shag

''Jedna od mojih omiljenih, svežih frizura koje čine da instant izgledate mlađe i svežije jeste moderni shag sa šiškama i teksturiranim slojevima kose. Što više slojevitih pramenova, to atraktivniji look. Pored toga, kosa izgleda vrlo prirodno, a pristaje svim oblicima lica'' ističe Andrea.

2. Klasičan bob

Ako ipak preferirate kraću frizuru, Andrea tvrdi da klasičan bob nikada ne izlazi iz mode. Retka kosa izgledaće gušće, naročito ako je stilizujete sa nekim od moćnih stajlera, ali zaboravite na uglađenost - kosa treba da izgleda prirodno, razbarušeno i lepršavo.

bob frizura
B4859 / Avalon / Profimedia 

3. Kosa srednje dužine i zavesa šiške

Ima li otmenije frizure do isfenirane, ošišane do ramena, sa chic zavesa šiškama? U Francuskoj je zovu i The French Facelift jer omekšava izraz i vizuelno ''skida godine'', a obožava je i Goldie Hawn.

zavesa šiške
Instagram 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

ŠIŠKE LEPŠE, KOSA IMA VEĆI VOLUMEN instagram/melisekrem


Izvor: Wanted V.P.