Šta čini fen za kosu dobrim, boljim ili najboljim na tržištu? Da li je to njegova cena, naziv brenda koji ga je proizveo ili možda godine garancije koje možete dobiti za njega?

Odgovor je – ništa od navedenog. Verovali ili ne, možete dobiti odličan fen za kosu po veoma povoljnim cenama. Međutim, moraju biti ispunjeni određeni uslovi. Donosimo vam vrhunske savete koji će vam pomoći da uspešno izaberete savršen fen za kosu za svoje potrebe.

Zaštita kose od prekomerne toplote

Nisu svi fenovi podjednako dobri za kosu. Uprkos činjenici da sve toplote podjednako oštećuju kosu, i taj deo je neupitan, postoje specifičnosti u tehnologiji fena koje zaista prave razliku. Fenovi koji sadrže turmalin ili keramiku mogu vaše feniranje učiniti zdravijim, odnosno manje štetnim za kosu jer bolje raspoređuju toplotu po dužini kose.

Lakši fenovi su bolji za rukovanje
Anna Bizon/Gpoint Studio 

Izaberite lakše uređaje

Ako odaberete težak fen, pravilno feniranje kose biće nemoguća misija. Što je fen za kosu lakši, to ćete bolje i lakše rukovati samim uređajem, a sigurno ćete postići i bolju frizuru.

Obratite pažnju na snagu motora

Iako se mnogi retko zamaraju specifikacijama elektronskih i drugih uređaja, stručnjaci tvrde da je snaga fena veoma presudna u njegovoj sposobnosti da savršeno stilizuje kosu. Snažan protok vazduha vam omogućava da za kraće vreme postignete odličan efekat na kosi, a pritom ćete i manje oštetiti kosu. Birajte fenove snage od 1800 vati ili više, preporučuju frizeri.

Snaga motora fena za kosu je bitan faktor prilikom kupovine novog uređaja
Freepik 

Bonus video

Feniranje talasa u kosi Tiktok/katarina.hair