Koliko puta vam se dogodilo da vidite određenu trendi frizuru na mrežama, a onda pokušate da je napravite same i shvatite da apsolutno nije za vaš tip kose, pogotovo kada je reč o visokim repovima i punđama.

Siže je takav da vam iz repa viri "par vlasi", te da krajnji rezultat nije ni najmanje onome što ste očekivali.

To ne znači da od nekih stilova treba da odustanete, već samo da ih prilagodite.

Balletcore bun je upravo jedna od frizura koja se proslavila upravo zahvaljujući tome što je idealan izbor za tanku kosu, a pravi se veoma brzo i lako, što posebno znači kada se ujutru spremate za posao, ili pak želite da izgledate lepo u izlasku ili na nekoj svečanosti.

Ono što je dobro kod balletcore punđe je to što je možete držati nisko, ukoliko vam je kratka kosa, ili pak visoko. U oba slučaja izgledaće šik.

Šta je potrebno za balletcore bun?

Svaka lepa frizura počinje sa pravim "alatima" i pripremom. Da biste napravili punđu koja može da sakrije znakove proređene kose, stručnjaci su saglasni da su vam potrebne sledeće stvari:

  • Lak za kosu dobrog kvaliteta (po mogućstvu neki koji ujedno drži i daje sjaj kosi)
  • Gumica za kosu
  • Ukosnice
  • Puder za volumen ili mus (opciono) 

Kako napraviti punđu za tanku kosu

1. Počnite tako što ćete oblikovati kosu u dva dela - gornji i donji. Ukoliko je potrebno, nanesite malo pudera za volumen na koren za dodatno izdizanje i bolju strukturu. Na ovaj način ćete lakše sakriti proređene delove kose. Nakon toga, spojite delove i vežite ih gumicom.

2. Izvucite tanke pramičke kraj ušiju kako bi se dobio vizuelni utisak da imate gušku kosu. Ukoliko želite, možete isto uraditi i sa pramenovima sa prednje strane, kako bi se zakumuflirali zalisci. Ili, ukoliko ne volite da vam kosa pada preko lica, izvučene "šiške" lagano pričvrstite ukosnicama bez zatezanja.

Rep uvrnite i pričvrstite sa još jednom gumicom. 

Završite laganim raspršivanjem laka za kosu za dodatnu čvrstoću i sjaj. I gotovi ste! Uživajte u svojoj novoj 'balletcore' punđi koja skriva znakove proređene kose.

Jedna važna stvar koju treba zapamtiti dok razmišljate o novim, kreativnim i elegantnim stilovima koji mogu da prikriju proređenu kosu: pokušajte da ne preterujete kada su u pitanju "zalizane" frizure.

Ukoliko je moguće, uvek popustite malo gumicu na punđi kako biste bili sigurni da vam skalp nije zategnut, jer to može doprineti dodatnom lomljenju kose. Preporuka je da bilo kakve stilove sa gumicom ne nosite često, kao i da, ukoliko imate proređenu kosu, ne koristite proizvode sa parabenom i alkoholom.