Ukoliko ste i vi među onima koji muku muče s volumenom te vam se čini da frizura netragom nestane bez obzira na količinu proizvoda za stilizovanje, možda je razlog i u greškama pri odabiru boje kose.

Dame s tankom kosom mogu se ugledati na slavnu glumicu Oliviju Vajld koja zna tajnu kako svoju kosu da učini punijom i to uz pomoć posebne tehnike posvetljivanja i gotovo nevidljivih pramenova.

Frizeri savetuju da pri odabiru nijansi ne radite radikalne transformacije poput vrlo svetlih tonova. Jaki kontrasti i prečesto menjanje boje kose neizbežno dovodi do oštećenja kose koja se, nažalost, nikada ne može u potpunosti oporaviti. Što je vaša kosa manje opterećena, to je bolje za punoću vaše kose.

Evo korisnih saveta za sve one koji se muče s volumenom:

1. Izbegavajte neprirodne boje

Umesto da idete u svet radikalnih boja poput srebrne ili izražajno bakrene, ukoliko imate tanku kosu frizeri savetuju da se usredsredite na pročišćavanje svog prirodnog tona. To tankoj kosi daje veću dimenziju i zdravi sjaj, a neće prouzrokovati lomljivost, oštećenja i nedostatak volumena.

2. Farbanje u jednom tonu nije najbolja opcija

Umesto farbanja kose u jednu boju, posvetlite je suptilnim babylight pramenovima. Prednost ovog načina farbanja je i to što će samo mali deo vaše kose biti hemijski tretiran, a ostatak kose pošteđen što je odličan kompromis koji će rezultirati zdravijom i lepšom kosom s više sjaja i volumena.

3. Efektni prelazi tamnih i svetlijih pramenova

Umesto da se fokusirate samo na posvetljivanje kose, dobra ideja je dodati i tamnije nijanse na određenim delovima kose kako bi se postigao sjaj i punoća. Sjajan primer za to su tehnike tzv. shadow lights ili shadow roots, gde je koren kose ofarban u nešto tamniju nijansu.

4. Umesto samo jedne tehnike farbanja, kombinujte ih više

Kad se radi o farbanju tanke kose, dobar savet je iskombinovati nekoliko tehnika kako bi se postigao efekat volumena. Nežno uokvirivanje lica uz pomoć svetlih pramenova, odlično se nadograđuje s npr. tehnikom farbanja 'slobodnom rukom' te se postiže fantastičan efekat i naravno bujnija kosa.