Češljanje je važan deo rutine nege kose i zato je važno odabrati pravu četku, jer na taj način podstičemo cirkulaciju vlasišta i raspodelu prirodnih ulja koja će zaštititi vašu kosu. Uopšteno, okrugle četke se koriste za feniranje kose kako bi se postigao volumen. Ravne četke su idealne za zaglađivanje i primenu na ravnoj kosi, dok četke za raščešljavanje svojom fleksibilnošću omogućavaju sigurno češljanje mokre kose.

Wet Brush Pro Detangler je svestrana četka namenjena različitim tipovima kose i pogodna je za raščešljavanje mokre i suve kose. Mekani i fleksibilni zupci omogućavaju lako češljanje bez oštećenja. Pro Detangler četka je dostupna na Amazonu, a cena je oko 10-ak američkih dolara, piše fashion.hr.

Wet Brush Pro Detangler četka za kosu.
amazon Wet Brush Pro Detangler

Wooden Paddle Brush brenda Aveda idealna za zaglađivanje ravne kose, a može se koristiti i na drugim tipovima kose. Njeni produženi zupci nežno proclaze kroz kosu bez povlačenja ili lomljenja.

aveda wooden paddle brush.
aveda Aveda wooden paddle brush

Najbolja četka za kovrdžavu kosu je Pattern Beauty Shower Brush. Ova četka neće uništiti vaše kovrdže, a njena fleksibilnost će vam omogućiti lako raščešljavanje. Način na koji češljate kovrdžave je veoma važan za besprekoran izgled kovrdžave kose, tako da je četka koja neće oštetiti prirodne kovrdže idealan izbor.

Pattern Beauty Shower Brush.
amazon 

Okrugla četka je definitivno stvar koju svako treba da ima u svojoj kolekciji. Dobra okrugla četka će vam dati besprekoran blow out look. Dizajn četke će vam omogućiti da je brže stilizujete, a zupci su odgovorni za smanjenje elektriciteta i slepljenosti frizure na kraju. Izabrali smo Olivia Garden Ceramic + Ion Thermal Hair Brush kao favorita u ovoj kategoriji.

Olivia Garden Ceramic + Ion Thermal Hair Brush.
amazon 

Četka koja će vam se svideti ako imate tanju kosu je Denman D81L. Njena prirodna vlakna u kombinaciji sa najlonskim iglicama će smanjiti elektricitet i dodati sjaj i volumen kosi. Takođe, neće iritirati kožu glave tokom češljanja.

Denman D81L Brush.
amazon Denman D81L Brush