Različitim tipovima kose pristaju različite frizure, što vredi i za tanku kosu. S mnoštvom inspiracije koju nam nude društvene mreže i frizure slavnih zvezda, biranje frizure koja će najbolje pristajati našem tipu kose može biti prilično zahtevno.

Fina, tanka kosa zahteva dosta volumena i forme kako bi frizura bila postojana, a to je teško postići, posebno s određenim tipovima frizura. Uz odabranu pravu frizuru za tanku kosu, oblikovanje i stilizovanje takođe će biti lakše. Prema savetima stručnjaka, u nastavku donosimo 4 frizure koje će tanku kosu prikazati u najbolje izdanju.

4 najbolje frizure za tanku kosu

1. Klasičan bob

Klasičan bob odlična je frizura s kojom će tanka kosa izgledati gušće, kao i vrhovi kose. Ravno sečeni bob kosu će održavati zdravom i ostaviti utisak unoće u kosi.

2. Pixie frizura

Pixie frizura koja je šira sa strane ostaviće utisak gušće kose, a volumen se može dodatno povećati podizanjem kose na vrhu u vazduh. Odluka o drastičnom skraćivanju kose mogla bi ti potpuno promeniti život.

3. Kratke frizure koje uokviruju lice

Kraće frizure s pramenovima koji uokviruju lice vrlo su dobar odabir za tanku kosu jer održavaju mekoću oko lica te stvaraju iluziju gušće kose.

4. Skriveni slojevi upleteni u kosu

Taktički smešteni slojevi na vrhu glave mogu poslužiti za dodatno dobijanje volumena i teksture, a odlično će doći i kod stilizovanja kose u talase i dodati na volumenu.