Postoji mnogo mitova o uljima za kosu, i mislimo da od njih tražimo previše. Ulja su tu da omekšaju kosu i zaštite je od spoljašnjih faktora, a ne nužno da je „hidriraju“ ili dubinski nahrane. Za hidriranje kose više volimo serume ili leave-in kreme na bazi proteina, koje efikasno prodiru u strukturu kose.

Budite oprezni kada koristite ulja, jer prevelika količina može lako pokvariti krajnji izgled. Pored toga, ulje se akumulira i sprečava upijanje drugih proizvoda za negu, pa je važno da ga efikasno isperete tokom šamponiranja. Uvek šamponirajte dva puta i povremeno koristite šampone za dubinsko pranje.

Ipak, ulje može lepo upotpuniti vašu rutinu nege kose dodajući sjaj, fleksibilnost i svilenkast izgled bez neposlušnih pramenova. Volimo lagane formule, ali bogatije varijante takođe mogu dobro funkcionisati, u zavisnosti od teksture vaše kose. Primenujemo ga samo na krajevima i na suvoj kosi, nakon oblikovanja, kao proizvod za završnu obradu. Nakon što uvijemo kosu, stavimo vrlo malu količinu ulja na svaku loknu kako bismo dobila zaglađen i sjajan izgled.

Evo koja ulja za kosu sa zadovoljstvom koristimo ove godine:

L’Oréal Paris Elseve Extraordinary Oil

Virtue Healing Oil

Kérastase Première Huile Gloss Réparatrice