Najbolji trikovi su često najjednostavniji. A kako bi vaša kosa imala najbolji volumen, preporučujemo vam brzi trik sa fenom za šik frizuru naglašenog volumena.

To ćete postići dok sušite kosu, a to potvrđuju brojni stilisti i frizeri koji su ovaj trik isprobali na svetskim zvezdama.

Frizerka Zoe Irvin primetila je to na poznatim Francuskinjama i sama ga primenjuje, a evo o čemu se radi. "Ono što Parižani rade dok feniraju kosu je da se fokusiraju na skalp. Što je kosa pri korenu više podignuta, konture lica su istaknutije", rekla je ona za jedan modni magazin. Kao primere je navela Brižit Bardo, Šarlot Genzbur i Klemans Pozi.

„Skupite zadnji deo kose u trougao i omotajte veliku četku oko nje“, rekla je ona, dodajući da što je četka veća, to će se povećati volumen. 

Važno je da toplota fena bude na najjačem nivou, jer je nakon toga potrebno preći na hladnije feniranje, kako bi se učvrstio oblik kose. Zatim samo oslobađamo kosu sa četke.

"Čak i ako sušite kosu na ravno, malo će vam povećati volumen", objasnila je. Pored toga, podelila je još nekoliko saveta u vezi sa sušenjem.

1. Kosu prvo brzinski osušiti

„Na taj način ćete ukloniti 95 odsto vode“, rekla je ona, objašnjavajući da je mnogo lakše oblikovati i sačuvati kosu kasnije, jer dok je mokra, mnogo je lakše oštetiti je.

Brzi trik sa fenom za frizuru naglašenog volumena
Instagram 

2. Morate biti precizniji dok pomerate fen

Nemojte ga pomerati u svim pravcima dok sušite kosu, pa počnite sa dokazano dobrim metodom. „Ona koristi svoje prste da podigne veće delove kose sa donje strane i kruži fenom“, rekla je. Ona je objasnila da na taj način vazduh dopire sve do skalpa i pomaže da se poveća zapremina bez izazivanja trenja.

3. Dajte sebi vremena

"Svaki deo je podjednako važan dok sušite kosu. Svaki deo temeljno zagrejte, a zatim ga osušite hladnijim vazduhom pre nego što pređete na sledeći deo", objasnila je ona. Ovo osigurava da će svaka dlaka biti na svom mestu, a pored toga - hladan vazduh će zagladiti površinu vlasi tako da će ona više sijati.

Hladnijim vazduhom završite sušenje kose
Instagram 

4. Koristite proizvode za stilizovanje

„Nanesite malo ulja za kosu na dlanove i prođite kroz krajeve“, zaključila je Irvin. Ipak, nemojte preterivati, jer sve što izgleda malo nesavršeno je mnogo stvarnije i lepše.