Tanka kosa je jedan od najzahtevnijih tipova kose za stilizovanje, ali i dalje postoje razni trikovi da se postigne volumen i tekstura, ali i da se doda forma kako bi frizura izgledala lepo.

U nastavku donosimo inspirativne primere frizura koje možete da isprobate ako imate tanku kosu i želite prelepu frizuru punu volumena.

Visoka punđa

Da biste postigli ovu prelepu frizuru u kojoj je fokus stavljen na lice zbog podignute kose, potrebno je koristiti jači lak za kosu i kosu prvo skupiti u visoki rep, a zatim pramenove oblikovati u zalizanu ili razbarušenu punđu.

Visoka punđa za tanku kosu.
Instagram 

Chignon punđa

Opuštena, ali savršeno elegantna chignon punđa jedna je od omiljenih frizura Megan Markl i odlična je opcija za sve sa tankom kosom. Sve počinje od skupljanjem kose u rep, ovog puta niskog, a zatim umotavanjem preostalih delova u prelepu punđu punu volumena.

Punđa Megan Markl.
Shutterstock 

Meki konjski rep

Ova frizura je lagana i savršena za svečane prilike u kojima želite da držite kosu podalje od lica i ne želite da nosite punđu. Trik za sakrivanje tanke kose jeste da izvučete nekoliko pramenova van repa, i njima uokvirite lice i date kosi punoću.

Meki konjski rep.
Instagram 

Vrhovi stilizovani prema spolja

Retro frizura koja je bila popularna tokom 60-ih i 90-ih godina i koja se sada ponovo nosi, čini tanku kosu punijom i vrlo je lako stilizovati krajeve kose ka spolja pomoću fena ili pegle.

Vrhovi stilizovani prema spolja.
Instagram 

Talasi puni volumena

Kod ove frizure fokus je na teksturi kose stilizovanoj u talase pune volumena koji se postiže uz pomoć proizvoda za stilizovanje kose i davanje oblika tankim vlasima. Talasi se mogu stilizovati na više načina, a sa razdeljkom na stranu, kosa dobija dodatni volumen.