Svestranost i praktičnost uvek je u modi. Tako i kada pričamo o trendovima frizura za ovu zimu 2023. godine, veliki je fokus upravo na jednostavnosti i srednjima dužinama kose.

To znači da kosu možete nositi puštenu, skupljenu, feniranu na ravno ili uloknati je, a da vaša frizura uvek izgleda dobro.

Takođe, stepenovanje se istaklo kao "must" za hladniju sezonu jer vizuealno daje efekat volumena, a zdrava vlas je prioritet. Ogroman plus je i na frizurama za koje ne treba mnogo vremena za stilizovanje, poput dugog boba, odnosno loba za koji je dovoljno da ga "nagužvate" prstima, a u nastavku pogledajte stilove za koje frizeri tvrde da su već sada apsolutni vladari sezone, i definitivno će ostati na tronu najpopularnijih do kraja zime 2023.

Duge šiške koje uokviruju lice

Ching bang su šiške koje ne prelaze liniju brade imaju ulogu da bukvalno uokvire vaše lice. Možete ih fenirati na spolja u stilu curtain bangs ili pak uviti kao što se nosilo devedesetih, ali ukoliko želite šiške koje nisu prekratke i teške za održavanje, ovo je pravi izbor.

Lokne sa šiškama

Kovrdže su se vratile na velika vrata, a pogotovo u kombinaciji sa šiškama. Na ovaj način "zaokružićete" priču i dati romantičniji izgled frizuri.

Shag

Shag nastavlja da drži tron jedne od najpopularnijih frizura. Stepenovanje je doduše suptilnije i romantičnije, te ćete lako naći stil koji vam se najviše dopada.

Meko stepenovanje

Sa druge strane, oni koji ne vole preterano kraćenje kose, kakvo je karakteristično za stepenovanje kod shag-a ili druge popularne frizure "rachel-ke", mogu se odlučiti za meke stepene u stilu sedamdesetih. Dovoljno da kosa dobije oblik, bez da izgubi na dužini.

Dugi bob sa maxi curtain šiškama

Ni curtain šiške ne idu nigde ove zime. Ipak, u trendu su duge varijante, koje meko uokviruju lice, kao i dugi bob koji je lak za održavanje i "trpi" sve vrste stilizovanja.