Koliko puta vam se dogodilo da ste videli na nekome određenu frizuru, otišli kod frizera, a da je sve to izgledalo dobro samo dok ste bili isfenirani? Onog trenutka kada je na vama bilo da je stilizujete, ono što je izgledalo kao odličan izbor pretvorilo se u frizuru iz pakla. 

Ovaj scenario posebno je čest kod onih koji imaju ravnu i tanku kosu, jer je efekat volumena gotovo nemoguće održati bez svakodnevnog posećivanja frizerskog salona.

Ravna i tanka kosa nisu lake za održavanje.
Instagram 

Ipak, ukoliko ste rešeni da promenite frizuru i zanima vas koji stilovi su uopšte dobri za ovakvu teksturu, stručnjaci su saglasni da sa narednim predlozima nema greške, a izgledaće dobro čak i ako kosu samo osušite fenom, bez uvijanja ili "tapiranja" ne biste li dobili veći volumen.

1. Okrugli bob

Za one koji ne vole da previše stilizuju frizuru "tupi" bob je idealno rešenje. Dužina malo ispod brade pristaje svim oblicima lica, a doboljno je da krajeve blago uvijete četkom i spremni ste za polazak.

2. Blunt bob

Sa druge strane, oni koji apsolutno ne vole nikakvo feniranje, uvijanje i slično, voleće najklasičniju verziju boba - blunt, koja se i nosi u ravnoj, odnosno njegovoj prirodnoj formi. Što je kosa ravnija, to bolje.

3. Nevidljivi lejeri

Stepenovanje kose dobro je rešenje za one koji imaju ravnu i tanku kosu, bez volumena, jer se na ovaj način dobija lepši pad kose, čak i kada niste isfenirani. Umesto klasičnih lejera između kojih je vidljiva razlika, stilisti savetuju da stepeni budu manje izraženi, a da ih ima više.

4. Pune šiške

Osobe sa ravnom kosom definitivno su idealne za pune šiške baš iz razloga što će uvek izgledati dobro, bez stilizovanja. I dok ostatak sveta mora da ih "pegla" i fenira, ako je vlas vaše kose prirodno ravna, dovoljno je da ih očešljate i spremni ste za polazak.

5. Pageboy Pixie

I kratki stilovi nalaze se na listi idealnih za one sa tankom i ravnom kosom, pogotovo sa šiškama sa strane. Osim što ćete uvek izgledati dobro, duže šiške daju tu dozu elegancije i ženstvenosti koju pixie ume da oduzme.

6. Bob sa teksturom

Bob frizure definitivno dominiraju na listi idealnih za one sa tankom i ravnom kosom, ali to nije bez razloga. U ovom slučaju, bob sa teksturom je idealan jer naginje ka popularnom wolf cut-u, a kombinuju se curtain bangs i stepenovanje kose čime se prividno dobija efekat volumena.

7. Diffused Lob

Slična je priča i sa lobom, a ovde je u pitanju stil koji je duži, preko ramena, dok su krajevi pušteni u "bičeve" kako bi se zadržala dužina kose, ali dobilo više volumena u gornjem delu.

8. Mixie

I naposletku, frizura koja je veoma brzo osvojila srca bjuti zaljubljenica jer je u pitanju stil koji je duži pozadi, poput mullet-a, a kraći napred, gotovo kao da su se sreli mullet i pixie. Doduše, za ovaj stil potrebno je malo laka, ali to je sve što vam treba da bi mixie izgledao dobro.