Većina žena koje imaju loknastu prirodnu kosu želi da ima ravnu, a one koje imaju prirodno ravnu kosu, često žele da je učine kovrdžavom. To je staro pravilo i problem. Na sreću, danas je moguće postići željeni izgled i u jednom i u drugom pravcu, uz pomoć trikova, preparata, ali i znanja.

U Srbiji ih nose najpopularnjie dame, pa su tako afro lokanama promenile svoj imidž i Anastasija Ražnatović, Teodora Džehverović i mnoge druge.

afro lokne teodore dzehverovic
Instagram 

Ove lokne lepo izgledaju puštene niz ramena i leđa, ali efektna može da bude i punđa podignuta tako vešto da sitni uvojci ostanu kao ukras oko lica.

One koje nemaju dugu kosu bile su spremne i da stave ekstenzije da bi sebi ispunile želju i napravile loknice, ali to je već posao za frizera. Međutim, ako već imate dužu kosu, možete i sami da napravite ovu popularnu frizuru.

Najlakše je da koristite veoma uski figaro. Uvijajte pramen po pramen - što tanji, to će lokne biti sitnije. Polako izvlačite "figaro" iz svakog pramena, da bi lokna ostala netaknuta. Kad završite, obavezno naprskajte lakom za kosu jer ćete tako učvrstiti frizuru.

anastasija raznatovic
ATA Images/Antonio Ahel 

Ako želite da izbegnete korišćenje vrelih alata na kosi, možete je uveče namotati na vrlo sitne viklere od penastih sunđera i sutradan ujutru pažljivo odmotati.

Ipak, mnoge sada koriste alternativnu metodu koja ne iziskuje korišćenje toplote, niti bilo kakvih dodataka, već će vam biti potrebni samo vaše ruke.

Mnogi tvrde da je obično uvijanje mokre kose prstima jednako delotvorno kao i kada koristite neki od preparata, a preporučuju ga samo dame koje prirodno već imaju talasastu kosu.

Kako izgleda postupak pogledajte u videu u nastavku: