Postoji nekoliko ključnih trikova uz pomoću kojih vraćamo svež, negovan i zdrav izgled koži, a jedan od njih je i piling. S vremena na vreme potrebno je ukloniti mrtve ćelije kože i prljavštine, kako bi se ona što lakše obnovila i kako bi ujednačenili ten, ali da li ste znali da koža nije jedina koja 'vapi' za ovim tretmanom?

Iako piling najčešće primenjujemo na koži, on je takođe neophodan i u nezi kose, a uloga mu je zapravo slična; pilingom temena glave uklanjamo prljavštinu, mrtve ćelije kože, kao i nakupljene proizvode za stilozovanje i negu.

pranje kose
Anna Bizon/Gpoint Studio 

Takođe ono što volimo kod pilinga kose jeste i to što povećava razmak između dva pranja kose, što je zapravo nešto čemu sve vreme težimo. Piling kose idealno je raditi jednom nedeljno, a osim što ćete ukloniti sve ono što se na kosi ne bi trebalo zadržavati, pospešićete i delovanje omiljenih proizvoda za negu poput hranjivih balzama ili maski.

Kako se koristi?

Ovakvi pilinzi najčešće su sastavljeni od čestica morske soli, koje pomažu u pročišćavanju temena i uklanjanja nečistoća koje ostaju u kosi tokom dana.

devojka pere kosu
Anna Bizon/Gpoint Studio 

Koriste se tako da pre šamponiranja, dobro navlažite teme glave, a zatim počnete nežno da masirate proizvod oko tri minute. Zatim dodajte malo vode, zapenite i rasporedite po celoj dužini, a onda ga temeljito isperite. Rezultati? Kosa je sjajnija, lakša za održavanje, ali i duže čista!