KAKO SKINUTI GEL LAK KOD KUĆE? Ispratite ovih 5 koraka i imaćete zdrave i negovane nokte

Ukoliko ste se ikada zapitale da li je moguće skinuti gel lak kod kuće, odgovor je da!

Skidanje gel laka kod kuće
Shutterstock 

Trajni lak svakako je najpopularnija tehnika sređivanja noktiju, a kod ove tehnike spojeni su lak i gel za nokte. Nakon što se nanese, trajni lak može potrajati i 3 do 4 nedelje.

Gel lak je odlično rešenje za devojke koje se bore s ispucalim i slabim noktima koji se listaju jer zapravo štiti nokat od spoljašnjih uticaja koji bi ga mogli oštetiti. Ukoliko ste se ikada zapitale da li je moguće gel lak skinuti bez odlaska u kozmetički salon, odgovor je potvrdan! 

U nastavku vam donosimo ceo proces skidanja gel laka u kućnoj varijanti...

Kako se skida trajni lak? Bitno je da ispratite 5 koraka

1. korak: Turpijanje noktiju kao početak skidanja trajnog laka kod kuće

Prvo što će ti biti potrebno je dobra, oštra turpija. Polako i nežno sa svakog nokta ukloni površinski sloj trajnog laka. Poenta je u tome da ne skinete sav trajni lak već samo početni sloj i sjaj. Nokte skratite i oblikujte u željeni oblik. Iako će samo skraćivanje i poravnavanje rubova trajati kraće, oblik svojih noktiju možete i promeniti iz kockastih u ovalne - a to možete pogledati u videu!

Turpijanje noktiju je prvi korak kod skidnaja gel laka
Shutterstock 

2. korak: Zaštita zanoktica oko noktiju pre skidanja trajnog laka

Sledeće na šta morate obratite pažnju prilikom skidanja trajnog laka je da zaštitite kožu oko noktiju uljem ili masnijom kremom. Hranjivo ulje ili kremu možete pronaći u svim drogerijama! Nanošenjem ulja za zanoktice i kreme zaštitiće nokte od acetona koji dosta isušuje kožu. Aceton neće delovati štetno na nokte, ali zanoktice su dosta osetljive pa ih stoga morate pažljivo zaštititi.

Zanoktice se moraju zaštitit kada skidate gel lak
Shutterstock 

3. korak: Umakanje noktiju u aceton za skidanje trajnog laka ili odstranjivač trajnog laka

Ključni korak kod skidanja trajnog laka kod kuće je da tupfere koje ćete omotati oko noktiju dobro natopite acetonom. Bitno je da u odstranjivaču trajnog laka imaš visoki postotak acetona jer oni slabiji neće toliko dobro delovati pa bi odstranjivanje trajalo mnogo duže. Vaticu natopljenu acetonom ili odstranjivačem trajnog laka stavite na svaki nokat i zatim nokat omotajte folijom.

Aceton će vam biti neophodan ukoliko želite da sami skinete gel lak
Shutterstock 

4. korak: Skidanje ostataka trajnog laka drvenim štapićem ili metalnim odstranjivačem

Ostatke trajnog laka treba da uklonite u potpunosti pomoću drvenog štapića ili metalnog odstranjivača, a zatim turpijom za poliranje ispolirate nokte da njihova površina bude glatka i sjajna. Drvenim štapićem odnosno metalnim odstranjivačem trajnog laka nikako ne smete grubo da rukujete jer ćete tako oštetiti površinu svog nokta. Trajni lak trebao bi pažljivo da se oguli pomoću ovih alata. Turpijanje za poliranje dolazi tek kad na noktu više nemate ostataka trajnog laka te ga možete neometano ispolirati do prirodnog i zdravog sjaja.

Štapić ili metalni odstranjivač takođe su neophodni kada je reč o skidanjuu gel laka kod kuće
Shutterstock 

5. korak: Nega noktiju nakon skidanja trajnog laka

Završni korak je nega zanoktica i ruku jer ih je namakanje u acetonu verovatno dosta isušilo, uljem za negu zanoktica i bogatom hiratantnom kremom koja će nahraniti kožu ruku. Nakon ovoga nokti će biti savršeno spremni za novu boju i dizajn trajnog laka po želji! A kako cela procedura izgleda pogledajte u nastavku:

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
Komentariši