Trajni lak izuzetno je popularna tehnika sređivanja noktiju u kojoj su spojeni lak i gel za nokte. Nakon što se nanese, trajni lak može potrajati i do tri nedelje, bez ogrebotina i savršeno sjajna kao i prvog dana.

Gel lak je odlično rešenje za devojke koje se bore s ispucalim, slabim noktima koji se listaju jer zapravo štiti nokat od spoljašnjih uticaja koji bi ga mogli oštetiti.

Trajni lak osim u kozmetičkom salonu, moguće je uraditi i kod kuće uz pomoć svih potrebnih stvari, a isto tako dobro je znati kako ga skinuti.

Skidanje trajnog laka

Trajni lak, ako je pravilno nanesen, na noktima bi trebao da traje oko dve do tri nedelje.

Prilikom skidanja trajnog laka vrlo je bitno da trajni lak ne pokušavate da gulite jer na taj način možete oštetiti svoje nokte i uz sloj trajnog laka skinuti i slojeve prirodnog nokta.

Tako oštećeni nokti postaju neverovatno osetljivi na listanje i pucanje, što nikako ne želimo. Za skidanje trajnog laka potrebno je dosta pažnje i strpljenja kako bi nokti ostali zdravi i neoštećeni.

Kako se skida trajni lak?

Kako skinuti trajni lak na noktima kod kuće postalo je sve češće pitanje, stoga smo odlučili da vam olakšamo sve nedoumice! Skidanje trajnog laka svakako se može obaviti i kod kuće, a kako ne biste oštetili svoje nokte potrebno je da ispoštujete svaki korak.

Nakon što na svom trajnom laku primetiš izrastak ili da je počeo da se odiže kod korena, svakako je vreme da ga skineš i zameniš novim, svežim slojem.

Kako skinuti trajni lak na noktima kod kuće postalo je sve češće pitanje.
Shutterstock 

1. korak: Turpijanje noktiju kao početak skidanja trajnog laka kod kuće

Prvo što će ti biti potrebno je dobra, oštra turpija. Polako i nežno sa svakog nokta ukloni površinski sloj trajnog laka. Poenta je u tome da ne skinete sav trajni lak već samo početni sloj i sjaj. Nokte skratite i oblikujte u željeni oblik. Iako će samo skraćivanje i poravnavanje rubova trajati kraće, oblik svojih noktiju možete i promeniti iz kockastih u ovalne - a to možete pogledati u videu!

Sređivanje noktiju i zanoktica instagram/Screenshot/cirquecolors

2. korak: Zaštita zanoktica oko noktiju pre skidanja trajnog laka

Sledeće na šta morate obratite pažnju prilikom skidanja trajnog laka je da zaštitite kožu oko noktiju uljem ili masnijom kremom. Hranjivo ulje ili kremu možete pronaći u svim drogerijama! Nanošenjem ulja za zanoktice i kreme zaštitiće nokte od acetona koji dosta isušuje kožu. Aceton neće delovati štetno na nokte, ali zanoktice su dosta osetljive pa ih stoga morate pažljivo zaštititi.

Prilikom skidanja trajnog laka je da zaštitite kožu oko noktiju uljem ili masnijom kremom.
Shutterstock 

3. korak: Umakanje noktiju u aceton za skidanje trajnog laka ili odstranjivač trajnog laka

Ključni korak kod skidanja trajnog laka kod kuće je da tupfere koje ćete omotati oko noktiju dobro natopite acetonom. Bitno je da u odstranjivaču trajnog laka imaš visoki postotak acetona jer oni slabiji neće toliko dobro delovati pa bi odstranjivanje trajalo mnogo duže. Vaticu natopljenu acetonom ili odstranjivačem trajnog laka stavite na svaki nokat i zatim nokat omotajte folijom.

4. korak: Skidanje ostataka trajnog laka drvenim štapićem ili metalnim odstranjivačem

Ostatke trajnog laka treba da uklonite u potpunosti pomoću drvenog štapića ili metalnog odstranjivača, a zatim turpijom za poliranje ispolirate nokte da njihova površina bude glatka i sjajna. Drvenim štapićem odnosno metalnim odstranjivačem trajnog laka nikako ne smete grubo da rukujete jer ćete tako oštetiti površinu svog nokta. Trajni lak trebao bi pažljivo da se oguli pomoću ovih alata. Turpijanje za poliranje dolazi tek kad na noktu više nemate ostataka trajnog laka te ga možete neometano ispolirati do prirodnog i zdravog sjaja.

Ostatke trajnog laka treba da uklonite u potpunosti pomoću drvenog štapića ili metalnog odstranjivača.
Shutterstock 

5. korak: Nega noktiju i ruku nakon skidanja trajnog laka

Završni korak je nega zanoktica i ruku jer ih je namakanje u acetonu verovatno dosta isušilo, uljem za negu zanoktica i bogatom hiratantnom kremom koja će nahraniti kožu ruku. Nakon ovoga nokti će biti savršeno spremni za novu boju i dizajn trajnog laka po želji!