Od novogodišnjih i božićnih praznika nas deli još samo nekoliko dana, a mozganja o odabiru poklona koje bismo dragim osobama mogli staviti pod jelku su uveliko počela.

Jedino što zasigurno znamo jeste da želimo da ljude u našem okruženju razveselimo za kraj godine i pokažemo im koliko su nam važni u životu. Parfem se uvek nametne kao jedna od popularnih ideja, alii veoma lična jer uključuje biranje mirisa koji vas podseća na dragu osobu.

Na prvu vam se to možda učini kao dosta izazovan zadatak, s obzirom na činjenicu da svako od nas preferira određene mirisne note koje se nekom drugom ne moraju nužno svideti, ali i samo osnovno poznavanje preferencija ljudi oko nas može nam biti od velike pomoći u izboru onog savršenog mirisa za njih.

Parfem kao poklon predstavlja siguran izbor ukoliko su to neka od ova četiri.
Freepik/ freepic.diller 

Naposletku, za neke od nas se kupovina parfema čak pokaže i kao "siguran izbor", u nedostatku ideja, nedostatku vremena ili pak prepoznavanju trenutka kada nekom sebi dragom vredi obnoviti parfemsku kolekciju.

Iako je tržište prepuno izborom parfema ove praznične sezone, mi vam u nastavku izdvajamo 4 mirisne ideje s kojima je gotovo nemoguće pogrešiti.

Zanimljivo je da su ovi parfemi privlačni i muškarcima, ali i dugotrajni toliko da ćete s njima miristi od jutra do mraka.

Yves Saint Laurent Black Opium

Black Opium parfem obogaćen je mirisnim notama crne kafe, cveta narandže, kedrovine i pačulija. Njegove mirisne note najbolje se opisuju kao vatrene i dinamične, te ne čudi što je kao stvoren za urbanu ženu koja je stalno u pokretu. Black Opium je šokantan, a istovremeno poznat, bezvremenski miris kreiran za svaku modernu ženu.

Black Opium YSL je kao stvoren za urbanu ženu koja je stalno u pokretu.
Unsplash/ Laura Chouette 

Yves Saint Laurent Libre

Yves Saint Laurent Libre prožet je mirisnim notama lavande i narandžinog cveta. Ovaj jedinstveni spoj mirisnih nota nalazi se u arhitektonski dizajniranoj bočici kojom dominira logotip Cassandre brenda Yves Saint Laurent Beauté. Parfem je namenjen snažnim i samouverenim ženama koje mirišu moćno u skladu sa svojim karakterom.

Yves Saint Laurent Libre je namenjen snažnim i samouverenim ženama koje vole da mirišu moćno.
Unsplash/ Olena Sergienko 

Valentino Voce Viva

Voce Viva je savršena kombinacija mirisnih nota italijanskog bergamota i slatke, sočne mandarine. U njemu možemo naći i note cveta narandže i gardenije. Valentino Voce Viva je miris koji slavi svaku ženu, stoga ne iznenađuje što je njegovo zaštitno lice postala pevačica Ledi Gaga, ikona modernih generacija, koja s brendom Valentino deli iste vrednosti.

Valentino Voce Viva će vrlo brzo postati parfem kojim ćete postati opsednuti.
Unsplash/ Jan Kopriva 

Giorgio Armani Sì

Ovaj klasičan Giorgio Armani parfem objedinjuje mirisne note crne ribizle, drvenastog mošusa s dodatkom frezije i majske ruže. Šik je i intenzivan, a istovremeno i nežan. Kreiran je za harizmatične i modno osvešćene žene. Nije jedan od onih parfema koji se koristi samo za posebne prilike, već jednostavno odgovara baš svakoj.

Giorgio Armani Sì predstavlja idealan izbor parfema u svim prilikama.
Unsplash/ Heidi Walley