Trendovi diktiraju sve - od toga šta ćemo da obučemo, kako se šminkamo, kako uređujemo dom, ali i kako izgledamo. Standardi lepote toliko su se promenili za sve ove godine da je prosto neverovatno šta je sve bilo "moderno" nekad, a šta je "in" sada.

Tako smo u prošlosti imali horde devojaka kojima je jedino bilo bitno da budu mršave.

Velika zadnjica bila je "greh", kao i široki bokovi, a danas? Baš kao i Kim Kardašijan koja je predvodnica popularnog trenda, žene sada mahom čine sve da dobiju tanak struk, veliku i oblu zadnjicu i velike grudi, ali da izgledaju prirodno. 

Mnoge žene žele da su kao Kim K.
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

No, kada je reč o trendovima estetske hirurgije kada je reč o licu, situacija se, slobodno možemo reći, izmakla kontroli, pa čak i u Srbiji u kojoj su plastične intervencije i dalje pomalo tabu tema. 

U prošlosti su žene nosile slike slavnih ličnosti u želji da imaju njihov nos, usne... Tako smo, pre samo dve godine, u razgovoru sa jednim Branislavom Piščevićem, poznatim srpskim plastičnim hirurgom saznali da je do skora najpopularniji bio nos Elene Kitić, usne Breskvice, itd. Sada je situacija potpuno drugačija, jer žene više ne nose fotografije pevačica ili manekenki, već nešto potpuno bizarno. 

Elena kitić je bila popularna mnogim Srpkinjama.
Instagram 

Jedan od najpopularnijih trendova trenutno je, verovali ili ne, filter-trend, što znači da žene masovno plastičnim hirurzima nose fotografije na kojima su sa Instagram ili FaceApp filterima

"Pacijentkinje dolaze sa svojim slikama na kojima je primenjen Instagram ili Snepčet filter i traže – to!", rekla je svojevremeno za Zadovoljnu dr Kristina Davidović, specijalistkinja radiologije i predsednica Udruženja interdiciplinarne estetike i antiejdžing medicine Srbije.

Žene mahom donose svoje slike sa filterom.
Instagram 

Američko udruženje plastičnih hirurga potvrdilo je slične slučajeve, te da se broj sličnih zahteva pacijenata znatno uvećao duž cele SAD. Mada, nisu bili u mogućnosti da izdaju tačnu statistiku što se tiče ovog trenda.

Svake godine se uvećava broj korisnika društvenih mreža. Takođe, "standard" za postizanje nivoa Instagram infulensera je proširen, te samim tim postoji potencijalna ekspanzija ideala lepote na društvenim mrežama.

Instagram, Shutterstock Faceapp aplikacija

Ali s obzirom na to da ne znamo uvek šta stoji iza algoritama za uređivanje Instagrama i drugih mreža, oslanjanje na filtere društvenih mreža za hiruršku inspiraciju može i prekoračiti granice onoga šta je poželjno uraditi sa ljudskim telom.

Pročitajte još: SVE VIŠE DEVOJAKA "PLASTIČARIMA" NOSE ELENINE SLIKE: Pitali smo estetskog hirurga koji deo NJENOG LICA najčešće kopiraju

Bonus video:

Znaci koji otkrivaju plastične operacije TikTok/tonyyounmd

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!