Slavna glumica koja koristi zaista nesvakidašnje načine da podigne svest o ženskim pravima i slobodama, kao što je prodaja sveća sa mirisom vagine, nedavno je izrazila veliki optimizam po pitanju dolazećih generacija, koje se najčešće smatraju previše razmaženim. Gvinet Paltrou je, nasuprot tome, rekla da su današnje devojke veoma samouverene i znaju šta hoće a šta neće. Ovaj zaključak ona je izvela posmatrajući svoju šesnaestogodišnju ćerku Epl, koja je široj javnosti najviše poznata po stalnom trolovanju svoje slavne majke na internetu.

"Moja ćerka i njena generacija uskoro će stasati da preuzmu vodeće uloge u društvu, a te devojke su veoma asertivne, samouverene i osnažene," rekla je Gvinet. "One žele ravnopravnost i neće se pomiriti ni sa čim manjim od toga."

"One imaju taj osećaj za pravdu koji je predivan," kaže ona. "Nije to razmaženost. One samo imaju nastup: 'Došle smo po ono što će dobiti i dečaci.'"

Glumica je izjavila i da je očigledno da sada već čitav svet ide u istom, dobrom pravcu.

"Žene Holivuda postavile su temelj za promene. Pokret #MeToo je deo tih promena. BLM je deo tih promena. Ono što kao kultura i društvo svi zajedno poručujemo jeste da smo završili sa paradigmom patrijarhata belog muškarca."