Rijaliti zvezda i uspešna poslovna žena Kim Kardašijan donirala je juče milion dolara zemlji svog porekla, Jermeniji, koja je trenutno pogođena velikom krizom zbog konflikta sa Azerbejdžanom. Iako je između ove dve zemlje na snazi prekid vatre, desetine hiljada ljudi ostalo je bez krova nad glavom. Novac je uplatila Jermenskoj fondaciji.

"Počastvovana sam danas time što sam deo globalnih napora da se pomogne Jermeniji. Govorila sam o trenutnoj situaciji u toj zemlji i republici Artsak, podstičući ljude da dalje šire svest o krizi kojoj ne smemo da dopustimo da eskalira," rekla je Kim, čiji je pokojni otac Jermenskog porekla. "Moje misli i molitve su sa ovim hrabrim ženama, muškarcima i decom. Želim da svako zapamti da, uprkos daljinama koje nas razdvajaju, nismo određeni granicama, već smo svi zajedno jedna globalna Jermenska nacija."

 "Doniram milion dolara za pomoć na terenu, a pozivam i vas da mi se pridružite, bilo da pomažete samo šireći svest po društvenim mrežama, ili donirate samo jedan dolar. Svaka pomoć je dobrodošla," dodala je Kim.

Jermenska fondacija pomaže direktno onima koji su pogođeni nemirima dajući im hranu, sklonište i medicinsku pomoć.