Nije tajna da je pevačica Arijana Grande svoju karijeru započela kao glumica i to na jednoj od najpopularnijih dečjih televizija Nickelodeonu. Nju je otkrio jedan od osnivača kanala, Den Šnajder, i dao joj uloge u "Sam and Cat", kao i u "Victrious" - seriji koja ju je bukvalno i proslavila.

Upravo su čudne scene iz pomenutog ostvarenja ponovo postale viralne nakon što se na mrežama našlo nekoliko rođendanskih čestitki. Dan, koji je 14. januara proslavio 57. rođendan i dalje pokušava da se vrati na scenu, međutim, javnost nije spremna da mu oprosti zlodela.

Den Šnajder zlostavljao je devojčice na setu.
Byron Purvis / ADMedia / Profimedia 

Tako je glumica Dženet Mekardi u jezivoj ispovesti pre nekoliko meseci ispričala da je Den Šnajder vikao na nju i primorao je da sedam puta ponovo snimi svoj prvi poljubac sa Nejtanom Kresom, uprkos tome što joj je bilo vidno neprijatno. U svetlu Dženetine priče i njenog iskustva sa "Kreatorom", fanovi su ponovo sastavili kompilaciju "uznemirujućih" scena iz serije Arijane Grande, a video je postao viralan.

Dženet Mekardi je u svojoj knjizi progovorila o zlostavljanju od strane Šnajdera.
Profimedia 

Naime, Nickelodeon je svojevremeno pokrenuo veb stranicu pod nazivom "The Slap" na kojoj su delili originalne video zapise i ekskluzivni sadržaj van emisije. Neki od njih su uključivali i Cat's Random Thoughts - seriju u kojoj je Cat Valentine (Arijana Grande) delila video snimke za svoje fanove. Svih osam mini-epizoda je napisao Dan Šnajder.

Javna tajna Holivuda bila je upravo to da je čuveni Den Šnajder bio pedofil, a sam Bog zna šta se sve dešavalo maloletnicama ukoliko ostanu same sa njim u prostoriji. Snimci sa Arijanom samo su pokazali da su šuškanja svih ovih godina bila opravdana.

U video snimcima, Arijana, koja je tada imala samo 16 godina, ne samo da drži igračke problematičnog oblika, gura nožne prste u usta, drži krompir na veoma čudan način pokušavajući da ga iscedi dok stenje, poliva se vodom i na sve to izgovara sugestivne fraze poput: "Vlažna sam".

Arijana Grande u snimku gura prst u usta.
pritnscreen/twitter 

Video je pregledan preko dva miliona puta, a kao odgovor, jedna osoba je tvitovala:

- Ovo mi je uvek delovalo čudno i NIKADA SMEŠNO.

Arijana Grande pokušava da iscedi krompir i stenje.
Twitter 

Drugi je dodao:

- Činjenica je da smo se kao deca smejali ovome, a sad kad ovo gledam ovo kao odrasla osoba muka mi je.

Arijana Grande u snimku gura prste u usta.
Twitter 

Podsetimo, Den Šnajder možda jeste jedan od najuspešnijih producenata televizije svih vremena koji je lansirao karijeru Arijane Grande, Mirande Korouv, Džejmi Lin Spirs i mnogih drugih, ali je ujedno bio i jedan od najzlokobnijih predatora koje je Holivud skoro video.

Sve je počelo kada se među fanovima pronela priča da jedan Nickleodeon proucent zlostavlja devojčice van setova. U jednom trenutku čak je i prezime Šnajder glasno izgovoreno, ali on je sve to demantovao.

Den Šnajder je poznati holivudski predator.
Byron Purvis / ADMedia / Profimedia 

Ipak, činjenica je da je često na snimanjima pravio toksičnu atmosferu i gotovo okretao zvezdice jedn protiv drugih, što je svojevremeno potvrdila i sama Arijana Grande.

Den je tada potrošio 7 miliona dolara da uguši govorkanja i zabrani glumcima da pričaju o svemu štto se dešavalo na snimanjima.

2014. godine Den je dobio nagradu za životno delo od strane Teen Choice Awards. Međutim, ni Miranda Cosgrouv ni njena koleginica Dženet Mekardi se nisu pojavile na ceremoniji.

Osoblje se često žalilo na njegovo ponašanje i “kratak fitilj”. Neretko ih je verbano zlostavljao, pa čak i gađao predmetima koji bi mu došl pod ruku.

Kako su godine prolazile, a optužbe se gomilale, Nickleoden je rešio da smanji saradnju sa njim, ali ne i da je prekine, a potom su ga nagradili i sa 7 miliona dolara.

Odnos sa sestrom Britni Spirs

Jedna od najglasnijih priča svojevremeno se ticala upravo Džejmi Lin Spirs. Kao što je poznato, ona je bila zvezda popularne serije “Zoey 101”, a brojni izvori kažu da ju je producent targetirao u samom startu.

Serija je prekinuta kada je Džejmi imala 16 i ostala u drugom stanju, a čak se govorilo da je dete Šnajderovo.

Zlostavljao i Amandu Bajns

Šnajder je negirao optužbe, ali je isto tako bilo dovoljno materijala koji je pokazao da tu nisu čista posla. Tako je u jednoj od scena u “The Amanda Show” bio sa maloletnom glumicom u kadi sa toplom vodom.

Na sve to, Šnajder je davao instrukcije Amandi kako da se ponaša, a njeni potezi nisu nešto što bi trebalo da radi neko ko je tada imao jedva 14 godina.

Ekstremni foot fetišista

Kako se navodi, Šnajder je bio opsednut stopalima, a svoju opsesiju je ispljavao tako što bi terao decu u serijama da se izuvaju pred njim, a u brojnim serijama veoma često su zumirana upravo stopala dečjih glumica.

Kao da to nije dovoljno nego je svojevremeno nakon šou programa “Sam&Cat” tvitovao da pratioci postavljaju fotografije stopala sa napisanim imenom serije i taguju ga.

Šnajder planirao povratak na TV

Šnajder je bio spreman da se 2021. vrati na televiziju i “spere ljagu” sa svog imena. Iako ga od 2018. nije bilo u javnosti, a njegova pojavljivanja su bila retka, šuškalo se da je potrošio većinu novca, kako na raskalašan život, tako i na tužbe koje su se odvijale iza zatvorenih holivudskih vrata.

Na njegovu žalost, a sreću drugih, Nickleodeon je potpuno prekinuo saradnju sa njim. 55-godišnji producent aktivan je na mrežama, a poslednji projekat na kom je radio bio je manje uspešan reboot ”iCarly”, te je danas njegov sadržaj fokusiran na stare filmove i serije koje je radio.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!