Teško da bi iko pomislio da neko ko celog veka radi sa decom i pravi najinspirativniji sadržaj sa fantastičnim porukama, i ko je i sam glumio u nekim od najpopularnijih ostvarenja za najmlađe, može biti duboko poremećana osoba, ali slučaj Dena Šnajdera samo je potvrdio da izuzeci ipak postoje, te da nikad ne možete biti dovoljno oprezni, pogotovo kada su najmlaži u pitanju.

Javna tajna Holivuda bila je upravo to da je čuveni Den Šnajder bio pedofil, a sam Bog zna šta se sve dešavalo maloletnicama ukoliko ostanu same sa njim u prostoriji.

Devojčice su ćutale, zastrašene, dok je on uvažavao veliki ugled i popularnost kao jedan od skauta za talente, te je razumljivo zašto su mu roditelji slali decu ne bi li ostvarili holivudsku slavu. Danas se mnogi pitaju kako je moguće da nisu znali šta se dešava i da makar nisu proverili priče koje su uveliko kolale. Na samom kraju sramno je i kako je postupio sam Nickleodeon.

Den Šnajder nekada je bio cenjen i ugledan.
Byron Purvis / ADMedia / Profimedia 

Den Šnajder možda jeste jedan od najuspešnijih producenata televizije svih vremena koji je lansirao karijeru Arijane Grande, Mirande Korouv, Džejmi Lin Spirs i mnogih drugih, ali je ujedno bio i jedan od najzlokobnijih predatora koje je Holivud skoro video.

Sve je počelo kada se među fanovima pronela priča da jedan Nickleodeon proucent zlostavlja devojčice van setova. U jednom trenutku čak je i prezime Šnajder glasno izgovoreno, ali on je sve to demantovao.

Ipak, činjenica je da je često na snimanjima pravio toksičnu atmosferu i gotovo okretao zvezdice jedn protiv drugih, što je svojevremeno potvrdila i sama Arijana Grande.

Den je tada potrošio 7 miliona dolara da uguši govorkanja i zabrani glumcima da pričaju o svemu štto se dešavalo na snimanjima.

2014. godine Den je dobio nagradu za životno delo od strane Teen Choice Awards. Međutim, ni Miranda Cosgrouv ni njena koleginica Dženet MekKardi se nisu pojavile na ceremoniji.

Osoblje se često žalilo na njegovo ponašanje i “kratak fitilj”. Neretko ih je verbano zlostavljao, pa čak i gađao predmetima koji bi mu došl pod ruku.

Kako su godine prolazile, a optužbe se gomilale, Nickleoden je rešio da smanji saradnju sa njim, ali ne i da je prekine, a potom su ga nagradili i sa 7 miliona dolara.

Odnos sa sestrom Britni Spirs

Jedna od najglasnijih priča svojevremeno se ticala upravo Džejmi Lin Spirs. Kao što je poznato, ona je bila zvezda popularne serije “Zoey 101”, a brojni izvori kažu da ju je producent targetirao u samom startu.

Serija je prekinuta kada je Džejmi imala 16 i ostala u drugom stanju, a čak se govorilo da je dete Šnajderovo.

Zlostavljao i Amandu Bajns

Šnajder je negirao optužbe, ali je isto tako bilo dovoljno materijala koji je pokazao da tu nisu čista posla. Tako je u jednoj od scena u “The Amanda Show” bio sa maloletnom glumicom u kadi sa toplom vodom.

Amanda Bajns bila je jedna od onih koju je Šnajder zlostavljao.
Shutterstock 

Na sve to, Šnajder je davao instrukcije Amandi kako da se ponaša, a njeni potezi nisu nešto što bi trebalo da radi neko ko je tada imao jedva 14 godina.

Ekstremni foot fetišista

Kako se navodi, Šnajder je bio opsednt stopalima, a svoju opsesiju je ispljavao tako što bi terao decu u serijama da se izuvaju pred njim, a u brojnim serijama veoma često su zumirana upravo stopala dečjih glumica.

Kao da to nije dovoljno nego je svojevremeno nakon šou programa “Sam&Cat” tvitovao da pratioci postavljaju fotografije stopala sa napisanim imenom serije i taguju ga.

Dženet Mekardi je progovorila

Iako se Den do tada skrivao iza novca i i moći, priča je krenula nizbrdo nakon što je Dženet Mekardi postavila kriptičan snimak na svoj Vine profil uz reči.

“Hej Den Šnajder, znam da gledaš moj Vine. Da li ti se dopada?”.

Sve to ne bi bilo čudno da nije na sebinosila pokidanu odeću, razmazan karmin i umršenu kosu, da bi na kraju dodala:

“Vidi šta si mi uradio.

Mnogi su video shvatili kao “cry for help”, odnosno “poziv upomoć” i optužbu za zlostavljanje. Međutim, kako se u to vreme mnogo glumica plašilo da progovori strahujući da će im vrata Holivuda zauvek biti zatvorena, Dženet su ipak verovali kada je reč o Šnajderu.

Sledeća je bila Amanda Bajns, nakon što je imala javni nervni slom, ali ne zbog oca kako se mislilo isprva već zbog onoga što joj je “filmski tata” Den radio.

Šnajder s branio rečima da mu je sve namešteno, te da se namenski radi kako bi mu se uništila karijera.

Šnajder planirao povratak na TV

Šnajder je bio spreman da se 2021. vrati na televiziju i “spere ljagu” sa svog imena. Iako ga od 2018. nije bilo u javnosti, a njegova pojavljivanja su bila retka, šuškalo se da je potrošio većinu novca, kako na raskalašan život, tako i na tužbe koje su se odvijale iza zatvorenih holivudskih vrata.

Na njegovu žalost, a sreću drugih, Nickleodeon je potpuno prekinuo saradnju sa njim. 56-godišnji producent aktivan je na mrežama, a poslednji projekat na kom je radio bio je manje uspešan reboot ”iCarly”, te je danas njegov sadržaj fokusiran na stare filmove i serije koje je radio.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!