Znanje za zdravlje predstavlja projekat koji sprovode British Council i Trag Fondacija u saradnji sa Fondom za dobru upravu Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Njegov cilj jeste promocija nauke kroz edukaciju o prevenciji, rad sa mladima i kontinuiranu edukaciju zdravstvenih radnika i radnica. 

To je prvi korak do zdravlja i zato tim koji stoji iza njega želi da doprinese znanju da je rak moguće i sprečiti i lečiti, posebno ako se govori o raku grlića materice i svim oboljenjima koje izaziva humani papiloma virus.

"Najvažnije je znati više o mogućnostima preventive i očuvanja zdravlja - od najranijeg uzrasta i kontnuirano učiti i usavršavati delove sistema u odnosu na najnovija dostignuća iz oblasti nauke. Grad Šabac je prvi grad u Srbiji koji je doneo odluku o finansiranju programa imunizacije protiv oboljenja izazvanih humanim papiloma virusom. Da bi sve što radimo na prevenciji imalo realne i merljive efekte, potrebno je umrežavanje svih relevantnih institucija i stanovništva, informisanje i edukacija svih o važnosti prevencije, kao i drugim značajnim pitanjima vezanim za zdrav život. Projekat Znanje za zdravlje se bavi objedinjenim segmentima zdravstvene edukacije struke, roditelja i mladih, ali i šire javnosti o vrstama i značaju prevencije oboljenja izazvanih humanim papiloma virusima", piše na njihovoj jutjub stranici.