Najplaćenija glumica Sandra ima najteži život: Muž joj umro na rukama, a bivši joj je učinio groznu stvar

Sandra Bulok jedna je od najuspešnijih svetskih glumica, a njenu životnu priču obeležile su brojne turbulencije.

LESE/BAM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Američka glumica Sandra Bulok koja je svojom lepotom, prirodnošću, talentom i šarmom osvojila srca publike širom sveta. Njena karijera počela je skromno, ulogama u pozorištu i malim televizijskim filmovima. Pravu prekretnicu doživela je 1994. godine, kada je dobila glavnu ulogu u akcionom filmu 'Speed', gde je glumila pored Kijanua Rivsa. Ovaj film ju je katapultirao u holivudsku elitu i otvorio vrata mnogim budućim projektima.

Mnogo se pričalo o njenoj vezi sa Rivsom, a jednom prilikom je priznala da se zaljubila u njega tokom snimanja. Rekla je i da mu to nikada nije priznala, smatrajući da sa njim nema šanse. Međutim, kada je informacija preneta Rivsu u emisiji uživo, svi su bili šokirani odgovorom.

Youtube 

„Nisam znao da je zaljubljena u mene. Očigledno nije znala da sam ja zapravo zaljubljen u nju. Ali u to vreme smo radili. Mislim, tada je bilo lepo ići na posao. Hemija iz filma delovala je stvarno. Ona je divna osoba i glumica...', rekao je Kijanu.

Lifestyle pictures / Alamy / Alamy / Profimedia 

Sandra je tokom svoje karijere pokazala izuzetnu sposobnost tumačenja različitih uloga – od komedija do drama. Ogromnu popularnost doneli su joj filmovi poput 'Miss Congeniality', 'The Lake House' i 'The Proposal' donijeli su joj golemu popularnost, dok su ozbiljnije uloge u filmovima 'The Blind Side' i 'Gravity' pokazale njenu glumačku dubinu.

Za prvi, 2009. godine, osvojila je Zlatni globus i Oskara za glavnu žensku ulogu, a iste godine proglašena je za najbolju i najgoru glumicu. Za film 'Gravitacija' nominovana je za nagradu BAFTA, kao i za Zlatni globus i Oskara za najbolju glavnu ulogu. Dobila je nagradu za ženu godine 2010. od magazina People, a 2012. je zvanično upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao najplaćenija glumica u istoriji kinematografije.

Posao cveta, a ljubav...

Privatni život Sandre Bulok često je bio predmet interesovanja medija, posebno njen ljubavni život i lične tragedije koje su je pratile.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Sandra je bila u nekoliko zapaženih veza, ali je njen brak sa motociklistom i televizijskim voditeljem Džesijem Džejmsom najviše bio u centru pažnje.

Venčali su se 2005. godine, ali je brak završio skandalom 2010. godine kada su u javnost izašle informacije o Džesijevim brojnim neverstvima. To je dovelo do otkazivanja evropske turneje Sandrinog filma 'The Blind Side'. Džejms se tada javno suočio sa istinom i rekao glumici.

Xavier Collin/Image Press Agency / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

„Ne bežim od svojih postupaka. Preuzimam punu odgovornost. Prevario sam svoju ženu. Pa šta? Milioni drugih muškaraca to rade“,izjavio je nonšalantno.

Ova situacija je bila veoma bolna za Sandru, koja je tada usvojila sina Luisa kao samohranu majku.

Nakon burnih perioda u svom emotivnom životu, glumica Sandra Bulok pronašla je novu ljubav u modelu i fotografu Brajanu Rendalu, za koga se udala početkom 2021. Njihova ljubavna priča počela je kada mu je, na preporuku prijatelja, Sandra poverila ulogu fotografa na rođendanu svog sina Luisa.

- / Backgrid USA / Profimedia 

Njen najbolji prijatelj i prava ljubav, partner Brajan Rendal, sa kojim je bila u vezi 8 godina, nedavno je preminuo posle teške bolesti.

Rendall je umro nakon trogodišnje borbe sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom. U poslednjoj fazi bolest je napala nervni sistem, kičmenu moždinu i mozak, ali je i pored svega želeo da sve ostane u tajnosti. Pošto se baš iz tog razloga nisu zajedno pojavljivali u javnosti, mnogi su mislili da je par raskinuo, ali to nije tačno.

Jedna od tragedija koja ju je slomila bila je smrt njene majke Helge, koja je umrla od raka 2000. godine. Sandra je uvek isticala koliko joj je majka važna i koliko je uticala na njen život i karijeru.

Vasquez-Max Lopes / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Uprkos svim ovim izazovima, Sandra Bulok je uspela da ostane jaka i fokusirana na svoju karijeru i porodicu. Ipak, nedavno je sve iznenadila kada je objavila da razmišlja o potpunom povlačenju iz javnog života.

'Potpuno sam izgorela. Toliko sam umorna, nisam u stanju da donosim zdrave, pametne odluke i svesna sam toga- rekla je glumica.

Napomenula je da iako je zahvalna za uspeh koji je postigla, uvek je bila zabrinuta zbog njegovog uticaja na njen lični život.

„Uvek sam radila, pa sam imala sreće. I shvatila sam da mi je posao postao štaka. Bilo je kao da stalno otvaraš frižider i tražiš nešto čega nikad nije bilo unutra. Rekla sam sebi: 'Prestani da tražiš. To već imaš i ne moraš više da se dokazuješ, moraš biti dobra i bez posla koji ti je potreban kao potvrda tog uspeha“, dodala je ona.

Izvor: Story.hr/ Wanted Vanja Pajović