VESTIMA O RAZVODU ZATAŠKALI PREVARU VEKA Dobrotvorna fondacija slavnog para "teška" 770 miliona $ a donirali manje od 1%

Nekada najlepši par sveta - Žizel Bundšen i Tom Brejdi su prevarili sve, što se otkrilo kada je procurilo da nisu donirali pare koje su obećali preko svoje dobrotvorne organizacije.

Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Novi skandal trese svetsku scenu. Naime, iako nedeljama razvod Žizel Bundšen i Toma Brejdija puni medijske stupce, te se danima unazad polemiše o tome koliko je kome novca pripalo, sada je u javnost procurila informacija koja im je zauvek "uprljala obraz" a tiče se njihove zajedničke dobrotvorne organizacije i njenih finansija. 

Kako piše New York Post Otkiveno je da je od 770 miliona dolara koliko vredi, donirano manje od jedan odsto u periodu od 2007. do 2019, i mnogi su se zapitali gde je ostatak para. Fondacija Luz, neprofitna organizacija sa sedištem u okrugu Nasau isplatila je relativno male iznose ugroženim grupama prema javnim evidencijama.

Instagram 

Godine 2018. dala je 300 dolara za podršku Waterkeeper Nicoya Peninsula, ekološkoj grupi u Kostariki gde je par posedovao kuću na plaži. Iste godine dala je 900 dolara Svetskom fondu za divlje životinje i 1.000 dolara Fondaciji za izazovne sportiste, dobrotvornoj organizaciji koja pomaže osobama sa fizičkim invaliditetom, pokazuju poreske prijave.

Instagram 

Većina donacija Luz fondacije otišla je za grupe za jogu i meditaciju. U 2019, poslednjoj godini za koju su dokumenti bili dostupni, Luz fondacija je donirala 80.000 dolara od svog budžeta od 350.000 dolara Fondaciji Pointing Out the Great Vai, dobrotvornoj organizaciji sa sedištem u Masačusetsu koja promoviše indo-tibetansku meditaciju.

Grupa je 2017. godine dodelila 25.000 dolara Fondaciji Dejvid Linč, grupi sa sedištem u Njujorku koja promoviše meditaciju i jogu u školama. You Go Girl Yoga, grupa sa sedištem u Voltamu, takođe je dobila 25.000 dolara te godine.

Između 2007. i 2019. godine, Luz fondacija je različitim grupama dala ukupno 640.402 dolara, što je iznos koji iznosi 0,00008 procenata kombinovane neto vrednosti para.

Instagram / 

Bundšen (42) je rekla da je osnovala Luz fondaciju 2007. godine kako bi pružila grantove i podršku mladim devojkama. Grupa, sa sedištem u Grejt Neku, dobila je status oslobođenja od poreza tri godine kasnije.

- Moj život je posvećen ovome, rekla je ona u intervjuu za Sydney Morning Herald 2015.

- Znam da ljudi misle: 'Ova devojka samo pozira za slike.' Ali u svojoj glavi, sve vreme razmišljam: 'U redu, ako prihvatim ovaj posao, onda ću imati više novca da uložim u ovo.' 'Dakle, to je ono što radim, zato što mi je Bog dao da uradim ono što mogu, zar ne?'

Inače, Ffndacija Luz u svom upravnom odboru ima Bundšenovu i njenog sada bivšeg muža Brejdija i Pitera Matuna. Matun, finansijer, jedan je od nekolicine poslovnih menadžera koji pomažu Tomu u njegovim investicijama i preduzetničkim poduhvatima. Godine 2021. Matun je kupio stan nekadašnjeg para u Bostonu za 9,2 miliona dolara.

Shutterstock 

Bundšen, koja je doprinela ekološkim ciljevima u svom rodnom Brazilu, bila je u upravnom odboru Rainforest Alliance dve godine između 2014. i 2015. Tih godina, Luz fondacija je donirala 48.000 dolara 2014. i 25.000 dolara sledeće godine humanitarnoj organizaciji za zaštitu životne sredine.

Shutterstock 

Manekenka i fubdaler su takođe dospeli na naslovne strane u jeku pandemije kada su obezbedili 750.000 obroka za Feeding Tampa Bay 2020. Žizel je nedavno imenovana za direktora ekoloških i društvenih inicijativa za FTKS, bankrotiranu imperiju kriptovaluta koju je osnovao Sem Bankman-Fred, kojoj navodno nedostaje oko milijardu dolara u sredstvima klijenata. Bundšen i Brejdi su investitori i promovisali su FTKS u oglasima i intervjuima. Manekenka je u aprilu najavio Bankmen-Fredovo obećanje da će donirati milijardu dolara u dobrotvorne svrhe tokom naredne godine.

I manekenka i njen bivši, kao i druge poznate ličnosti koje podržavaju FTKS sada tuže investitori koji su izgubili novac u bankrotu kripto imperije koja je navodno vredela više od 32 milijarde dolara.

Pored Luz fondacije, Brejdi, sedmostruki šampion Super Boula, predvodi svoju dobrotvornu organizaciju, Fondaciju TB12, koja radi na "inspiraciji" i pomoći sportistima obezbeđivanjem pristupa "inovativnim zdravstvenim i velnes resursima", navodi se u saopštenju. javne evidencije.

Bundšen do sada nije komentarisala donacije, niti novonastalu situaciju, a mnogi je optužuju da je novac zadržala za sebe. Ostaje da vidimo da li će se pojaviti ikakvo logično objašnjenje svega, ili će se ispostaviti da je u pitanju prevara veka.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!