"TREBALO JE DA BUDEM PROSTITUTKA NAVUČENA NA DROGU" Umalo je uzela ime striptizete, a NJEGOV potez doneo joj je MILIONE

Ališa Kiz danas je jedna od najkvalitetnijih pevačica, ali mnogi ne znaju kako zvuči njena životna priča.

Youtube

Ona je danas vlasnica pet Grammy nagrada i ponosna majka dvoje dece. Prodala je preko 40 miliona albuma i jedna je od najuspešnjih Afroamerikanki na svetu. Život Ališe Kiz mogao je da bude potpuno drugačiji, da je nije spasila muzika.

Naime, malo je poznato da je slavna pevačica Ališa Kiz imala sve predispozicije da postane problematična osoba. Odrastala je bez oca, u njujorškoj četvrti u kojoj je u to vreme bilo najviše prostitucije u gradu. Ali, ipak, danas je jedna od najboljih pevačica svih vremena.

Rođena je u Njujorku 25. januara 1981. godine, a njena majka Teresa bila je glumica dok je njen otac Kreg Kuk bio stjuard. Teresa i Kreg razveli su se tokom njenog ranog detinjstva, pa je Ališa odrasla bez očinske figure u jednom od najopasnijih kvartova u Njujorku.

Upravo je njena majka odigrala ključnu ulogu u njenoj karijeri. Kada je Ališa imala samo sedam godina krenula je na časove klasičnog klavira, a već do 12. godine sama je i pisala muziku.

Shutterstock 

"Ja sam ta osoba iz pesme, ona koja nije trebalo da uspe da pobegne iz kraja, koja je trebalo da završi kao prostitutka, mlada majka sa 16 godina ili navučena na drogu. Ja sam ta koja sam se mogla naći na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i biti povređena ili ubijena. Šta je uopšte san? San je luksuz, ako moraš da platiš sve te račune i staviš hranu na sto svojoj deci. Zato razumem koliko je snage potrebno da kreneš svojim putem. Zato moje pesme daju snagu drugima. Mnoge sam pisala u najgorim trenucima mog života ", rekla je Ališa u jednom od intervjua koje je dala u svojoj bogatoj karijeri.

Diplomirala je na prestižnoj školi na Menhetnu sa izuzetnim akademskim postignućima sa sedamnaest godina. Iako je upala i na prestižan univerzitet, odlučila je da odustane od daljeg akademskog obrazovanja i da razvija svoju muzičku karijeru.

Youtube 

Godine 2001. pojavila se na svetskoj sceni i već je tada bilo jasno da je u pitanju veliko ime. Prvim albumom "Songs in a minor" pokorila je sve top liste, a samo godinu kasnije osvojila je pet nagrada Grammy.

Iako je danas ova r'n'b i soul muzička zvezda prodala više od 40 miliona albuma, to možda ne bi bilo tako da je zadržala svoje pravo prezime.

Shutterstock 

Naime, prezimeAugelo-Kuk njenim tadašnjim menadžerima zvučalo je previše ozbiljno. Danima je razmišljala o imenu. Htela je da se zove Ališa Vajl, ali ju je majka odgovorila od toga, tvrdeći da se tako zovu striptizete. A onda joj je Majkl Mauldin sugerisao da se nazove Ališa Kiz - nakon što je noć pre toga sanjao da je izgubio ključeve.

"U vreme kad sam počela da svoju muziku lansiram u svet, to uopšte nije bio trend. Sve radio stanice su mislile da sam ja neka 40-ogodišnja džez pevačica, a zapravo sam imala 19 godina, nosila kikice i dolazila iz Harlema", rekla je Ališa jednom prlikom.

Ališa danas uživa u skaladnom braku s Kasimom Dinom, a ostvarili su se i u ulozi roditelja. Par ima dva sina - Egipta Daouda Dina i Dženesisa Alija Dina.

Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia, Youtube Ona je jedan od najboljih vokala današnjice

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!