Kao što smo već nebrojeno puta rekli, kako stvari stoje, izgleda da se sapunica Megan-Hari-kraljevska porodica neće završiti u skorije vreme.

Nakon skandaloznog intervjua u kom su izrečene brojne otpužbe na račun kraljevske porodice, a potom i celokupne situacije nakon sahrane princa Filipa, kao i poslednjeg Harijevog gostovanja u jednom podkastu, oči javnosti uperene su ponovo u sve aktere, a razlog je bitan datum koji je sve bliži.

Naime, još pre tri godine prinčevi Hari i Vilijam najavili su postavljanje statue u spomen na njihovu majku, pokojnu princezu Dajanu.

ledi dajana
- / Shutterstock Editorial / Profimedia With Prince Charles having owned the car for several decades, the passenger seat has also previously played host to William's late mother Princess Diana. A St James's Palace spokesman said: "It was Prince William's idea to drive his new bride away from the official reception on their first journey as a married couple to his family home.",Image: 220316735, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Spomenik će biti postavljen u vrtu palate 1. jula ove godine, kada bi Dajana slavila 60. rođendan. Britanski mediji nedavno su nagađali kako se Hari možda neće ni pojaviti na ceremoniji zbog loših odnosa sa Vilijamom i 72-godišnjim ocem, princom Čarlsom.

Međutim, mediji sada pišu da će Hari ipak doći u Britaniju, a izvori bliski paru tvrde da ima samo jedan uslov, a to je da i Megan bude deo službene ceremonije.

"Ako neće moći da putuje zbog trudnoće, Hari želi da se na samoj svečanosti uključi video pozivom ili barem da se prikaže njena video poruka koja će istog dana biti objavljena u medijima".

"Hari se neće pojaviti na ceremoniji ako se ne ispune njegovi zahtevi, a još uvek pamti "hladan tuš" na sahrani princa Filipa. Uznemirile su ga reakcije njegove porodice pa će razmisliti o predstojećem putovanju", dodao je neimenovani izvor na kraju.

princ harti megan markl
Screenshot/Instagram 

Podsetimo, postavljanje spomenika u spomen Dajani bio je jedan od retkih poduhvata koji su braća organizovala pre nego što se Hari povukao sa kraljevskih dužnosti i preselio se u Kaliforniju. Na samoj ceremoniji prinčevi će održati odvojene govore. Britanski "The Sun" pisao je kako se očekivalo da će prinčevi držati zajednički govor, a ovakvim su potezom samo pokazali da nisu ujedinjeni ni na ovako važan dan.