Vesti povodom slučaja Britni Spirs, pokreta #FreeBritney koji je osnovala njena armija fanova, suđenja oko starateljstva nad pevačicom, već neko vreme su glavna tema u svetu. 

Britni Spirs je pod očevim starateljstvom već dvanaest godina, a Džejmi Spirs zadužen je sa vođenje njenih finansija, ali i poslovnih poduhvata.

Poslednja novost o ovoj temi bilo je onlajn suđenje koje se dogodilo putem Zoom aplikacije, a na kojem se pevačica nije pojavila. Doneta je odluka da se ponovno suđenje dogodi 22. avgusta kada će se saznati tačan ishod oko starateljstva.

Sada, strani mediji navode da Britni Spirs planira da objavi knjigu u kojoj će se nalaziti svi uznemirujući detalji njenog života.

Iako su mnogi korisnici društvenih medija uvereni da pop zvezda pokušava da šalje poruke putem beskrajnih zagonetnih postova na Instagramu, jedan izvor je sada potvrdio da je Britni spremna da predstavi svoju priču svetu. Iako je ćutala otkako je nastao pokret #FreeBritney, izvor navodi da je pevačica sve ovo vreme pomno pratila aktivnosti svojih fanova.

U razgovoru za „Heat“, izvor je otkrio:

"Britni se sprema da prekine svoju tišinu. Ona nestrpljivo prati pokret #FreeBritney. Ima toliko toga što želi da kaže i sada veruje da je vreme da čujemo njenu celu priču. Kako god bilo, Britni želi da uveri ljude da ipak nije kontrolisani „robot“ koji nije u mogućnosti da govori sam“.

"Pisanje knjige i njenog pravnog odobrenja za objavljivanje, je u najmanju ruku komplikovano, ali ona je uverena da je TV gostovanje ili podkast lako ostvariva opcija", objasnio je izvor.