Najava da će nastavak serije "Seks i grad" biti bez Kim Katral mnoge je razočarala, i svi se slažu da nju niko ne može da zameni. Umesto čuvene Samante Džouns famozne prijateljice dobiće čak tri nove članice.

Naime, nastavak kultne serije pronašao je zamenu za najkontroverzniji lik u „Seksu i gradu“. Čak su tri nova lika potrebna da bi se nadoknadila Samanta Džons u kultnom hitu, a sve tri žene su „obojene boje kože“, kako navodi „New York Post“. Autori najavljuju pomak prema inkluzivnosti, budući da potpuno bela skupina prijateljica nema puno smisla u Njujorku 2020-ih. Prethodno je objavljeno da će i pisci nastavka takođe biti raznoliki.

kim katral
Profimedia Samanta je bila simbol ženskog oslobađanja

Malo je reći da su fanovi šokirani ovom odlukom. Većina je zaključila da se bez Samante uopšte ni ne isplati gledati nove epizode serije.

Nova sezona, novo poglavlje u 10 epizoda pod nazivom „And just like that…“, počeće sa snimanjem krajem proleća pod okriljem HBO Max-a. Sara Džesika Parker, Kristin Dejvis i Sintija Nikson ponoviće uloge, a uz to će biti izvršne producentkinje serije.

Kim Katral je u dugogodišnjoj svađi s koleginicama, tako da za nju nastavak snimanja nije dolazio u obzir.

Najavljeno je da će gledaoci pratiti Keri, Mirandu i Šarlot na njihovom putovanju od složene realnosti života i prijateljstva u njihovim 30-im do još složenije realnosti života i prijateljstva u njihovim 50-im.

Serija se snimala u šest sezona i ima 94 epizode. Dobila je 50 nominacija za Emmy, a osvojila ih je sedam. Od 24 nominacije, osvojila je osam Zlatnih globusa. Još 2007. bila je na listi 100 najboljih TV serija svih vremena.