Trinaesti Beldocs festival održaće se bez odlaganja, od 3. do 10. oktobra u Beogradu. U zavisnosti od situacije, organizatori će festival održati i u online formatu, ukoliko to bude neophodno. Festival će otvoriti domaći dokumentarni film „Govori da bih te video” Marije Stojnić, koji će biti prikazan u nakon uspešnih nastupa na festivalima IDFA, Dok.fest Minhen i Doc Fortnight u Njujorškom muzeju MoMA.

Pored internacionalnog takmičarskog dela programa, najveći zaljubljenici filmove imaće prilike da u festivalskim programima otkriju i pogledaju dokumentarce koji govore o najcenjenijih filmskim stvaraocima prošlog i ovog veka: „Forman protiv Formana", „Fatalna Nomi“, „Duh Pitera Selersa”, „Sakavem", „Kauboji i indijanci: Filmovi Patara i Obijea” i njemu pridruženi „Panika u selu: Vašar poljoprivrede".

Na festivalu će biti predstavljen i izbor iz stvaralaštva francuske autorke Kler Simon i kompletan dokumentarni opus slovenačkog autora Maka Sajka, koje će Simon i Sajko predstaviti lično. Planirani su i masterklasovi ovih velikana. U fokusu ovogodišnjeg Beldocsa biće norveška kinematografija, koja će biti zastupljena kroz šest ostvarenja.

U programu „Profile” će, uz pomenute dokumentarce o legendarnim stvaraocima, biti prikazan i film „Uspon Džordana Pitersona” u režiji kanadske autorke Patriše Markoče, o jednom od najkontroverznijih ljudi našeg vremena - Džordanu Pitersonu.

U okviru festivala biće prikazano više od 120 dokumentarnih filmova i VR/AR sadržaja.