Koliko Holivud ume biti surov, osetila je na svojoj koži glumica Keri-En Mos, čuvena "Triniti" iz filma "Matrix". 

Naime, ona je nešto malo nakon 40. rođendana dobila ulogu za film, što ne bi bilo ništa čudno, pogotovo što je Keri više nego talentovana glumica, da nije bila u pitanju uloga bake. 

Dakle, po Holivudu, čim napunite 40, spremni ste da vas nazivaju "babom". 

"Čula sam da se sa 40 godina sve menja, ali nisam verovala da je to baš tako. Ali bukvalno dan posle 40. rođendana pročitala sam scenarije koje sam dobila i razgovarala sam o tome sa svojim menadžerom. Rekao mi je "oh, ne, ne, ne, nije ta uloga koju čitaš, već uloga bake". Možda malo preterujem, ali dogodilo se preko noći. Od devojke sam postala žena, a onda odjednom bukvalno, mamina mama", izjavila je Keri-En Mos za "The Hollivood Reporter".

Mos ističe da takođe primećuje dramatičniju razliku u načinu na koji se odnosi prema muškim kolegama koji stare, ali kaže da, iako je bila svedok brutalne tranzicije u svojoj karijeri, ne namerava da se menja zbog industrije.

"Ne osećate kao da ste mnogo ostarili, a onda se vidite na ekranu. Gledala bih francuske i evropske glumice koje su imale to nešto u sebi što je ostavljalo utisak da se osećaju jako sigurno u svojoj koži. Jedva sam čekala da budem i ja takva. Težila sam tome. Nije lako biti u ovom poslu, mnogo je pritisaka sa svih strana", objasnila je čuvena "Triniti".

Glumica se inače nedavno ponovno udružila s Kianu Rivsom kako bi još jednom odigrala ulogu Triniti u neimenovanom četvrtom nastavku "Matrixa", a sa produkcijom filma završilo se u decembru prošle godine.

U razgovoru za časopis Empire, u junu prošle godine, Mos je rekla kako nikad nije ni pomišljala da bi se još jedan nastavak franšize mogao dogoditi.

"Kad su mi pokazali ulogu, s neverovatnom dubinom, svim integritetom i umetnošću kakvu možete samo zamisliti, rekla sam da je to poklon za sve. Bilo je vrlo uzbudljivo", rekla je Mos.