Kada je lepa indijska glumica, Prijanka Čopra, javno podržala pokret #Blacklivesmatter, nije ni slutila da će se naći na udaru kritika i pokrenuti salvu komentara i uvreda, a sve zbog grešaka iz prošlosti.

Ne samo da je optužena da je licemer, već je i primorana da se javno izvini zbog reklamiranja proizvoda za posvetljavanje kože, koje je u prošlosti uradila za brendove Ponds i Garnier.

Nekadašnja takmičarka za Mis Sveta 2000, uputila je obožavateljima iskreno izvinjenje zbog promocije proizvoda, i istakla da se u prošlost ne može, kao i da bi rado promenila sve, samo da može. Prijanka je u svojoj novoj knjizi "Nedovršeno" pisala o pogrešnom koraku u svojoj velikoj karijeri.

Napisala je: "Ne mogu da se vratim i promenim ono što sam uradila, ali mogu da se izvinim i to činim iskreno".

U reklami za indijski Pond, Prijanka gubi svog muškarca kao tamnoputa žena zbog druge žene koja ima svetliju kožu. Nakon što je videla u izlogu kremu za posvetljavanje kože, Prijanka počinje da je koristi i uspeva da vrati izgubljenu ljubav.

Doduše, holivudska zvezda koja se pretvorila u Bollivood rekla je da se u početku osećala "tužno" kada je prvi put videla oglas.

"Osećala sam se zapravo tužno. Videla sam se svojim trinaestogodišnjim očima dok sam u kupatilu pravila namaze i maske pokušavajući da posvetlim ten kože", rekla je tada za The Guardian. Međutim, to nije jedina reklama koju je uradila. Takođe je reklamirala i Garnierovu kremu za uklanjanje fleka ali i posvetljivanje kože i to za tri nijanse. 

Prijanka se našla na udaru kritika kada je pokazala podršku pokretu Black Lives Matter, zbog reklamiranja kreme za posvetljivanje kože koju je uradila u prošlosti.

Ljudi su je zatrpali komentarima: "Prijanka Čopra je teška srca zadrhtala u znak podrške #BLM taman što je odobrila kremu za posvetljavanje kože", "Prijanka,ne budi licemerna, zar nisi prodavala kremu za posvetljavanje kože, sram te bilo!", "Jao jadna, baš mi je žao što je napadaju zbog kreme. Ha- ali samo kada bismo se šalili. Trebalo je o tome da razmišljaš ranije!", "Braniš crnce, a reklamiraš kreme za beljenje kože, kakav si ti licemer"...

Međutim, ako vratimo priču samo malu unazad, u ponovljenom intervjuu iz prošle godine, Prijanka je rekla da ne podržava javno mišljene da je jedini način da budeš lepa, ako imas svetlu kožu bez iakakvih mana. Zapravo, kraljica lepote insistirala je da je "veoma ponosna što ima tamniju kožu".

prijanka copra krema za izbeljivanje koze
Shutterstock 

Prijanka je u braku sa Nikom Džonasom od 2018. godine, a on ju je zaprosio nakon samo dva meseca veze. Slavili su tri dana u Mumbaju.  Takođe, lepa glumica učvrstila je svoj status u Indiji i postala jedna od njihovih najplaćenijih zvezda svih vremena. 

Da li će je u nakon izvinjenja ostaviti na miru, ostaje da vidimo, a do tada ser nadamo da se neće pojaviti još neka "greška iz prošlosti", ne samo kada je u pitanju Prijanka, već i druge svetske zvezde.

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas