Iako se njegovo emitovanje još uvek nije dogodilo, toliko toga smo čuli o filmu „Košare“. Dok je za scenario zadužen Đorđe Milosavljević, režiju Balša Đogo, Milošu Bikoviću pripala je jedna od glavnih uloga u ovom projektu. Film je inspirisan istinitim događajima i prati grupu mladih srpskih vojnika koja u oktobru 1998. godine stiže na udaljenu vojnu kotu na tromeđi Srbije, Crne Gore i Albanije.

Osim mnogobrojnih uspeha koje je postigao u svojoj karijeri, Miloš Biković je još jednom dokazao koliko treba da budemo ponosni na čoveka koji toliko toga čini za ovu zemlju. Nije želeo da se za ovo sazna, ali zašto kriti lepa dela?

Neka ovo bude podstrek i primer svim javnim ličnostima.

Naime, Miloš Biković odlučio je da svoj honorar od filma “Košare” pokloni porodicama poginulih srpskih vojnika.

"Informacija je tačna. Postoje neka dobra dela koja se čine u tajnosti. To je zato da se ne bi čovek gordio i kako ne bi isticao da je on dobar, ali postoje i neka dobra dela koja se čine javno kada se time upućuje neka poruka. Ja ne krijem ovo delo zato što želim da ljudi koji su se pre dve decenije borili za našu zemlju i koji su dali svoje živote i zdravlje, koji su učinili veliku žrtvu za naš dom, da oni znaju da se njihov podvig pamti i poštuje i da smo im na tome zahvalni. Mogu samo da zamislim kroz šta su oni prošli. Mogu da kažem, bez želje i prava da se poredim na bilo koji način sa junacima, da se danas nastavlja njihova borba ali danas, ona je druge vrste, borbena linija je na televizijama, u novinama, na platformama, u knjigama, na ekranima, to je kulturološki, informacioni rat, gde posledica poraza nije gubitak života već gubitak duše i smisla, gde je jedan od mnogih neprijatelja zaborav. Ekipa filma i serije, radom na ovom projektu „Košare“ bori se protiv njega, da taj veličanstveni podvig naših junaka dobije svojevrsni spomenik", rekao je Miloš za “Blic” i dodao da nije stupio u kontakt sa porodicama preminulih vojnika.

"Nisam stupio u kontakt sa porodicama poginulih vojnika, ali sam imao kontakta sa preživelim vojnicima koji su učestvovali na Košarama. Mnogo znači kada neko ko je to preživeo može da bude na snimanju i pomogne svojom ekspertizom", objasnio je glumac.

Ovo je razlog više da prisustvujemo premijeri filma, koja je zakazana za februar 2021. godine.