Nakon što je 1990. godine izrekla skandaloznu izjavu o svojim honorarima, kultna manekenka Linda Evanđelista sada se kaje. U novom dokumentarcu In Vogue: The 90s, koji će u petak biti premijerno prikazan na Disney Plusu, Evanđelista se osvrnula na svoju poznatu izjavu koja je mnogima delovala kao vrhunac bahatosti.

Naime, tokom intervjua za Vogue, kada ju je novinar Džonatan Van Meter upitao koliko zarađuje, Evanđelista je uzvratila: „Ne ustajemo iz kreveta za manje od 10.000 dolara dnevno.“ Ova izjava, koja je uključivala i njene koleginice kao što su Naomi Kembel i Sindi Kraford, bila je popraćena kašnjenjem od sat vremena na intervju.

shutterstock_87021140.jpg
Shutterstock 

Ubrzo nakon ove izjave, urednica Voguea, Ana Vintur, kontaktirala je novinara i izrazila nezadovoljstvo, smatrajući da je izjava zvučala previše arogantno. Ipak, Džonatan Van Meter se borio za objavljivanje intervjua.

Manekenka koja je izjavila da ne ustaje za manje od 10.000 $ dnevno sad se kaje
Ralph / Pacific coast news / Profimedia 

Sada, 34 godine kasnije, Linda Evanđelista priznaje da žali zbog tih reči. „Nisam imala pojma da će ta izjava privući toliku pažnju. Ne želim biti poznata po tome. Napravila sam mnogo više u svojoj karijeri od te izjave, a ona me i dalje prati,“otkrila je manekenka u dokumentarcu, koju vrlo retko viđamo u javnosti.

Manekenka koja je izjavila da ne ustaje za manje od 10.000 $ dnevno sad se kaje
Apple Tv+ via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Osim što se Evanđelista kaje zbog svojih reči, one nisu bile nužno tačne. „Linda je sigurno ustajala iz kreveta za manje od 10.000 dolara za Vogue,“izjavila je Grace Coddington, bivša kreativna direktorica Voguea, prenosi The Independent.