Miljenik publike, glumac Kijanu Rivs danas slavi 60. rođendan. Njegovo ime na havajskom znači „hladni povetarac iznad planina“. O njegovom teškom odrastanju i humanim gestovima se dosta zna. 

Donirao je 70% svoje zarade iz filma Matrix bolnicama koje leče leukemiju. Kolege ga obožavaju, odrekao se ogromne sume u korist tima za specijalne efekte koji je radio na “Matriksu” što je objasnio rečima da njima pripada najveća zasluga za uspeh filma. Nikada ne priča o tome, ali oni koji ga poznaju kažu da je milione dolara darovao u humanitarne svrhe.

Kijanu Rivs i Sandra Bulok
Lifestyle pictures / Alamy / Alamy / Profimedia 

Pored toga ima i muzičku karijeru nedavno je sa svojim bendom Dogstar nastupao u Kragujevcu.

Koje značenje ima ime Kijunu Rivs?
Shutterstock 

Već nekoliko godina je u vezi s umetnicom Aleksandrom Grent, ali tajanstveni par retko se zajedno pojavljuje u javnosti.

Vezu s umetnicom Aleksandrom potvrdio je krajem 2019. godine kada su se zajedno pojavili na crvenom tepihu na jednom holivudskom događaju. Američki mediji tada su pisali kako je par zajedno već duže vremena, a upoznali su se preko posla i počeli da se druže te se iz prijateljstva rodila ljubav.

Naime, počeli su da sarađuju na knjizi fotografija "Ode to Happiness" 2011. godine i njome su ostvarili uspeh, a 2016. godine su odlučili zajedno da stvore novo delo naziva "Shadows".

profimedia-0697203879.jpg
Majil / AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Reakcije javnosti na izabranicu holivudskog miljenika bile su podeljene i mnogi su pisali pogrdne komentare na račun njene sede kose, dok su drugi stali u obranu ženi koja je glumcu vratila veru u ljubav nakon teškog perioda.

Kijanu godinama nije bio u vezi zbog traume koju je doživeo 90-ih godina kada je bio u vezi s glumicom Dženifer Sajme.

Koje značenje ima ime Kijunu Rivs?
Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Prvo im se 1999. rodilo mrtvorođeno dete jer je u osmom mesecu trudnoće Džennifer morala ići na prevremeni porođaj, a ishod ih je emotivno potpuno uništio.

Dve godine nakon te velike traume Dženifer je poginula u periodu u automobilskoj nesreći sa samo 28 godina.

Život ga nije mazio ni u detinjstvu. Imao je samo tri godine kada je otac napustio njega i njegove tri sestre, a njih su podigli i odgajali baka i deda. Kjanuova majka se posvetila svom ljubavnom životu, koji je bio prilično buran, pa se udavala i razvodila čak četiri puta.

Koje značenje ima ime Kijunu Rivs?
Screenshot/Instagram Za one koji Kijanua prate od početka karijere, kosa i brada Džona Vika bili su samo epizoda - oni ga pamte upravo ovakvog

Rivs je išao u tri različite srednje škole, ali na kraju školu nije uspeo da završi. Razlog su bili njegova borba s disleksijom i problematično ponašanje koje je uzrokovala njegova porodična situacija. Jedino u čemu je tada uživao bio je hokej, ali zbog povrede je morao da odustane od tog sporta.

Ipak, zahvaljujući tome pronašao se u glumi. Proslavio se 90-ih filmovima među kojima su "Brzina" i "Matriks", a poznat je i kao veliki humanitarac koji većinu svoje zarade donira u humanitarne svrhe.