Otac Megan Markl, vojvotkinje od Saseksa, šokirao je svet u nekoliko navrata. Sada je Tomas Markl (79) ispričao kako su on i kralj Čarls III. (75) isti. On je sebe uporedio sa britanskim monarhom u novom intervjuu, rekavši da oboje imaju zdravstvenih problema i da su ih Megan i princ Hari odbacili.

„Želeo bih da razgovaram sa njim jer sam uveren da on ima isto toliko neodgovorenih pitanja kao i ja. Niko od nas ne zaslužuje da se prema njemu ovako postupa. On se leči od raka, a ja nisam najboljeg zdravlja", rekao je Tomas za Dejli mejl u subotu.

Meganin otac saoseća sa kraljem i tvrdi da su u istom sosu.

Tomas Markl
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

„Imam toliko pitanja koja bih želeo da postavim Megan i Hariju. Glavno je: Zašto su se tako loše ponašali ne samo prema meni, već i prema kraljevskoj porodici i kralju?'',rekao je on.

profimedia-0871740624.jpg
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Tomas će sledećeg meseca napuniti 80 godina, a svoje unuke, princa Arčija (5) i princezu Lilibet (3), još nije upoznao. Megan mu nije oprostila ponašanje uoči venčanja sa princom 2018. godine, kada je njen otac dao niz intervjua za medije.

Tomas Markl
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

„Imaju dvojicu deda koji žele da ih vide, jedan od njih je kralj. Nikada u svojih 80 godina nisam pomislio da će meni biti isto kao i kralju“, zaključio je on.

Tomas je istakao da Meganina i Harija deca dostižu godine kada će početi da postavljaju pitanja i da je samo pitanje vremena kada će shvatiti šta su propustili jer su njihovi roditelji 2020. godine napustili kraljevske dužnosti i preselili se u Ameriku.

Njegova jedina želja za predstojeći rođendan je da se čuje sa Megan, iako zna da se to neće dogoditi.

Tomas Markl
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

„Nadam se da se situacija može popraviti. Uvek sam bio spreman da to uradim", kaže Tomas, iako je poslednjih godina javno vređao svoju ćerku i zeta. Megan i Hari su bliski sa njenom majkom Dorijom Ragland, ali nemaju odnos sa Tomasom. Nikada nije ni upoznao svog zeta.

Koji isti problem imaju otac Megan Markl i kralj Čarls?
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

 Bonus video

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl! Kurir televizija

Izvor: Story.hr/ Wanted A.N.