Slavna glumica Kirsten Danst nedavno je proslavila svoj 42. rođendan, i čini se da je konačno spremna za povratak na filmsko platno nakon nekoliko godina pauze kako bi se fokusirala na porodicu.

Nedavno je snimila film "Civil War" koji bi tek trebalo da se prikazuje, i kojem kritičari predviđaju veliku uspeh, što je prvi projekat od 2021. godine kada je snimila poslednje ostvarenje "The Power of the Dog" sa svojim suprugom, za koje su oboje dobili nominaciju za Oskara.

Interesantno je da se u svetu filma prvi put pojavila kada je bila bukvalno u pelenama, a život u holivudskoj fabrici snova od malih nogu uzeo je danak, pa je već kao mlada devojka doživela prvi nervni slom, samo jedan u nizu.

U svet filma i modelinga ušla sa 3

Nažalost, ovako nešto ne čudi ako se uzme u obzir da je manekensku karijeru započela sa samo tri godine, glumeći u TV reklamama, što joj je donelo ugovore sa najpoznatijim svetskim modnim agencijama kao što su Ford Models i Elite Model Management

Samo do 12. godine odradila je preko 100 reklama. Inače, glumica vuče nemačko-švedske korijene - otac Klaus je radio za Siemens kao izvršni direktor medicinskih usluga, a majka Inez je najpre bila stjuardesa, a potom umetnica i vlasnica galerije. 

Roditelji su na vreme prepoznali talenat ćerke i razvijali ga, te je Kirsten već sa šest godina imala prvi filmski nastup u sporednoj ulozi u "Oedipus Wrecks", kratkom filmu Vudija Alena, koji je deo omnibusa "Njujorške priče".

Ubrzo nakon toga dobila je malu ulogu u filmu "Vatromet taštine", a tri godine posle i u jednoj epizodi "Zvezdanih staza: Nova generacija".

Poljubac s Bredom

Nakon što su joj se roditelji razveli, s majkom i mlađim bratom Kristijanom seli se u Los Anđeles, gde je pohađala školu Lorel Hol u Severnom Holivudu. Posle toga upisuje privatnu katoličku srednju školu Notr Dam u koju je išla s koleginicom Rejčel Bilson, nakon čijeg završetka se još više posvećuje glumi.

Ključni trenutak njene karijere bio je film "Intervju s vampirom" u kojem je odigrala i svoju prvu scenu filmskog poljupca, i to s Bredom Pitom, koji je od nje stariji 18 godina. Kasnije je otkrila da joj je to bilo traumatično iskustvo.

"Bilo mi je baš odvratno. Mislim, imala sam 10 godina i on je imao suva usta. Prvi put sam se ozbiljno poljubila s pravim dečkom tek pet godina kasnije", iskreno je priznala.

Ona se nedavno osvrnula na ovo iskustvo i istakla da joj je Bred bio poput brata, i da ju je tretirao kao princezu, ali da je odvratno što su je ljudi pitali kako joj se dopadalo da se "ljubi sa najvećim zavodnikom"

"Stojim iza toga da je bilo odvratno. Bilo bi mnogo jezivije da sam sa 11 rekla - da, bilo je divno. Svi bi se pitali šta nije u redu sa mnom", dodala je Danst.

Ipak, ova rola joj je donela pregršt nagrada kao što su MTV Award, Saturn i prvu nominaciju za Zlatni globus i širom otvorila holivudska vrata. Nakon toga su joj ponudili ulogu u "Vrtlogu života", ali ju je odbila zbog eksplicitnih ljubavnih scena s Kevinom Spejsijem. Ulogu je umesto nje dobila Mena Suvari.

Uspeh i problemi

Koliko zaista zazire od golišavih scena na filmskom platnu pokazala je 2012. kada je zabranila ocu dolazak na premijeru filma "Deveruše pod gasom" zbog scene se*sa koja je snimljena u toaletu striptiz-kluba.

Ulogom u filmu "Spajdermen" iz 2002. godine postigla je prvi veliki planetarni uspeh, isto je ponovila nastavkom "Spajdermen 2", a treći deo podelio je kritiku, ali je sa zaradom od 891 milion dolara postao najkomercijalniji film od svih nastavaka i njen do tada finansijski najisplativiji filmski projekat.

Paralelno uz poslovne uspehe, međutim, na privatnom planu su počele da se pojavljuju brojne nevolje, pa je tako glumica početkom 2008, nakon što se dugo šuškalo o njenim psihičkim i drugim problemima, završila u centru za lečenje Cirque Lodge u Juti.

Kad je došla u ustanovu, objasnila je da se već šest meseci oseća vrlo loše, a mnogi su smatrali da je razlog njenog hroničnog lošeg stanja to što je stalno na žurkama i ispijanje enormnih količina alkohola, kao i pušenje marihuane. Nakon što je napustila centar, javno je progovorila o svom lečenju kako bi destigmatizovala taj problem, ali i opovrgnula lažne glasine o tome da je alkoholičarka i narkomanka, koje su mnogo pogodile njenu porodicu i prijatelje.

Glumica je objasnila da zapravo boluje od depresije i da je dugo živela pod sedativima, a neko vreme provela je zatvorena u stanu u Njujorku zbog izrazito teške depresivne epizode zbog koje nije mogla da izlazi u javnost.

Mnogo veza

Glumica je imala i vrlo buran ljubavni život, a među njenim najpoznatijim vezama je ona s Džejkom Gilenhalom s kojim je nekoliko puta raskidala i mirila se, a jedno vreme je istovremeno izlazila s njim i bubnjarem Džejsonom Beselom ali je i odbila udvaranje Džerarda Batlera.

Pričalo se i da je "ljubovala" s Džošom Hartnetom, Džastinom Longom, Rajanom Goslingom, Tobijem Megvajerom, Adamom Brodijem i brojnim drugim slavnim osobama.

Tokom snimanja filma "Na putu" 2012. godine počela je da izlazi s partnerom iz filma Geretom Hedlandom koji ju je za prvi izlazak odveo na vožnju kanuom noću u 3 sata, što i nije prošlo najspektakularnije jer su oboje ispali iz čamca i do obale su morali da plivaju kroz hladnu i blatnjavu vodu.

S njim se ubrzo verila i planirala svadbu i decu, ali ga je nakon četiri godine veze ostavila zbog kolege Džesa Plemonsa s kojim u "Fargu" glumi supružnike.

Upravo je kraj Džesa i pronašla sreću i mir, i danas su u srećnom braku u kojem su dobili dvojicu sinova - 2018. i 2021. Venčali su se na Jamajci 2022. godine, a i dan-danas se vole kao prvog dana.

Pročitajte još: RAZVODI SLAVNIH KOJI PRERASLU U OPŠTI HAOS: Jedna se ne smiruje i dalje, a druga i danas muči ljubavnicu svog muža

Bonus video:

"NIJE BIKOVIĆ BRED PIT, HBO NIJE HTEO DA RIZIKUJE" Miroslav Lekić o optužbama Ukrajine: Politika se meša u umetnost, pa je uništi Kurir televizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!