Devedesetih godina, slavna glumica Ema Tompson i njen suprug, takođe glumac, Kenet Brana, bili su jedan od holivudskih it parova. Njihova ljubav bila je predmet žudnje miliona, a svako pojavljivanje u javnosti izazivalo bi oduševljenje i divljenje. Mnogi su svoju ljubav smatrali gotovo filmskom, pa ne čudi što je vest da se razvode stigla kao grom iz vedra neba.

Iako u početku nisu hteli da govore o razlozima raskida, kasnije su istakli da su im rasporedi prezauzeti, a onda se vrlo brzo saznalo da je u vezi sa njihovom koleginicom Helenom Bonam Karter.

Svi obožavaoci jednog od najromantičnijih božićnih filmova svih vremena, 'Prava ljubav', sigurno se sećaju scene u kojoj Karen otkriva da njen dugogodišnji muž ima vanbračnu vezu. Dok pronalazi kutiju za nakit za koju je mislila da joj je namenjena, suze joj teku niz lice i suočava se sa strašnom istinom da joj muškarac kojeg voli više nije veran.

Glumica Ema Tompson, koja je otelotvorila taj snažan lik, posle dugih 15 godina od filma, priseća se zašto je uspela da tako ubedljivo prikaže tužnu situaciju. Naime, nedugo pre snimanja filma, Tompson je u privatnom životu doživela slično iskustvo.

Nju i suprugu Keneta Brana dugo su nazivali zlatnim parom britanske scene, a onda je sve pokvarila njegova afera sa glumicom Helenom Bonam Karter. Zbog toga je Ema 1995. podnela zahtev za razvod i prekinula šestogodišnji brak, nakon čega je dugo bila slomljenog srca i depresivna.

„Toliko sam već vežbala da plačem u spavaćoj sobi, a zatim da izlazim u javnost sa vedrim licem. Pokupila sam komadiće svog srca i stavila ih u fioku", objašnjava Ema, koja se našalila na račun sebe i istakla da između nje i Helene postoje određene sličnosti.

„Scena u kojoj moj lik stoji pored kreveta i plače je dobro poznata većini žena. To je nešto kroz šta su mnogi od nas prošli. Posle mog razvoda od Keneta, osećala sam se užasno. Bila sam povređena, tako da znam kako je pronaći ogrlicu koja nije baš namenjena tebi“, rekla je 58-godišnjakinja.

Ema Tompson i Greg Vajs
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Ema je ipak pronašla sreću i kasnije se udala za producenta Grega Vajsa, sa kojim je dobila ćerku, a kasnije i usvojila dečaka iz Ruande. Često je isticala da joj je upravo on vratio veru u ljubav i spasio je od tuge.

 Bonus video

MUŠKARCI KOJI IMAJU LJUBAVNICE SU P*ČKE! Lukas ŽESTOKO isprozivao preljubnike a potom priznao DA LI JE ON NEKADA PREVARIO ŽENU  Kurir televizija

   Izvor: Story.hr