Bivša teniserka Jelena Janković završila je svoju sportsku karijeru 2017. godine. I od tog trenutka činila je sve što je u njenoj moći da se drži dalje od javnosti i medija.

Ovog "pravila" naročito se pridržavala od kako je postala majka. Ipak, nakon duže medijske ilegale, proslavljena "penzionerka" dala je intervju za slovenački "Dnevnik" i otkrila kako joj danas izgledaju dani. 

"Lepo je u penziji. Već tri godine sam majka, živim mirnim životom. Udaljila sam se od medija, ovo mi je prvi intervju posle mnogo godina. Želim da imam privatnost.Kada sam igrala bilo je drugačije. Ljudi su navijali za mene i osećala sam odgovornost da im kažem više. Sada želim mir i neću da budem u centru pažnje. Gde jedem, šta pijem i gde putujem, to su moje privatne stvari. Srpski mediji bi želeli više da znaju o mom životu ali poštuju ovaj moj stav", otkrila je Jelena koja je svojevremeno bila prva teniserka sveta.

"Biti broj jedan na svetu je najviše što neko u tenisu može da postigne. Sanjala sam to kao dete. Biti najbolji na svetu je veliki podvig, dok grend slem može da osvoji i 50. ili 100. teniserka na svetu. Naravno, da bih volela da sam osvojila i neki pehar velike četvorke. Ali najčešće me je sprečavala Žastin Enan, koju sam nekoliko puta imala na kolenima ali se uvek izvlačila."

Inače, Jelena nije želela da govori u intervjuu o svojim koleginicama ili privatnom životu, iako je pohvalila Novaka Đokovića i istakla da je "nezaustavljiv". 

No, domaća javnosti i dalje pamti njen sukob sa Anom Ivanović o kojem je svojevremeno govorila javno Jelenina mama Snežana. 

Ivanović se tada zabavljala sa Fernandom Verdaskom, i kako je Snežana Janković istakla, "imala je druge prioritete".

Pročitajte još: BIVŠI ANE IVANOVIĆ ČEKA 3. DETE: Umalo postao srpski zet pa dobio "korpu", a onda oženio drugu Anu sa 2 fakulteta

Jelena Janković i Ana Ivanović su u svađi
Profimedia 

"Moja ćerka je propustila samo jedan meč za Srbiju tokom čitavih deset godina.Uprkos ozbiljnoj povredi zgloba pretrčala je pola planete kako bi stigla da igra za svoju zemlju. Za to vreme, neko drugi je uživao i pio kafu dok se moja ćerka povređena borila za svoju zemlju", ispričala je svojevremeno Snežana aludirajući na Anu koja se tada uslikala kako sa Verdaskom uživa uz kafu.

Takođe, nekoliko godina kasnije Jelena nije bila pozvana na Anino venčanje sa Bastijanom Švajnštajgerom.

"Nisam razočarana što me Ana nije pozvala na svoje venčanje, jer smatram da najsrećniji trenuci u našim životima rezervisani za ljude koji su uz nas dugi niz godina i s kojima delimo dobro i loše. Ja bih bila samo broj više na tom venčanju", poručila je tada Jelena, što je bio poslednji put da se oglasila na ovu temu.

Jelena Janković nije želela da priča o koleginicama.
Shutterstock 

Kada je reč o sopstvenom ljubavnom životu, Jelena nikada nije volela da govori, a u prilog tome ide i činjenica da je svih ovih godina uspešno krila vezu sa svojim sadašnjim suprugom, inače beogradskim doktorom Brankom Baraćem.

pritnscreen/sport klub, Facebook Jelena Janković retko se pojavljuje u javnosti sa suprugom Brankom Baraćem...

Podsetimo, bračni par upoznao se 2020. godine, kada je Jelena došla da se testira na tada aktuelan virus. Rodila se ljubav, a ostalo je istorija. 

Iako sa suprugom i malenom ćerkom Unom živi u Beogradu, gradska dešavanja ne posećuje niti je na nekom javnom skupu viđena u skorije vreme, te se tek s vremena na vreme, može videti kako izgleda. 

Jelena danas ima kratak bob i izgleda podjednako lepo kao kada je "harala" teniskim terenima.

Po svemu sudeći, reklo bi se da je društveni život stavila u drugi plan i potpuno se posvetila majčinstvu koje joj je kako kaže život potpuno preokrenulo, ali ona uživa u svemu što joj je takva promena donela.

Bonus video:

DAMA PORED KAMINA: Jelena Janković u pozi najčuvenije slike Paje Jovanovića! Kurir TV Kurir TV

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!