Glumac Kilijan Marfi proglašen je za najboljeg glumca na dodeli Oskara i to zahvaljujući ulozi Openhajmera u istomenom filmu Kristofera Nolana. Ovaj film je inače osvojio čak sedam zlatnih statua i ubedljivi je pobednik na ovogodišnjoj dodeli najprestižnije nagrade u svetu filma.

Glumcu je ovo bila prva nominacija te ne čudi što je bio više nego oduševljen kada je odneo prestižnu nagradu. A prva koja mu je čestitala bila je, niko drugi do supruga Ivon Mekginis sa kojom je u braku dugih 28 godina, no u javnosti se nije mogla videti sve do nedavno. 

Mekginis nije skrivala ponos zbog supruga, a njihov sočni poljubac odzvanjao je salom. On je u svom govoru poručio svojoj porodici da ih voli, a ženi se zahvalio što mu je "partner u životu i umetnosti".

Kilijan Marfi sa ženom.
USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia 

Vizuelnu umetnicu šira svetska javnost prvi put je imala prilike da je vidi na dodeli Zlatnih globusa u januaru ove godine. Na istoj dodeli Marfi je u pobedničkom govoru kratko rekao:

"Ovo je za moju porodicu, ja sam najsrećniji čovek na svetu i volim vas". Na istom događaju kamere su zabeležile simpatičan trenutak kada ga je supruga poljubila u nos nakon što je proglašeno da je on dobitnik nagrade, ostavivši trag karmina, a potom je pokušala da obriše mrlje.

"Prvi pitanje, da li imam karmin po celom nosu... Hteo sam da ga ostavim", rekao je Kilijan čim se popeo na binu. Slavni 47-godišnjak pripisuje Ivon zasluge za to što je sa obe noge ostao čvrsto na zemlji, uprkos pritisku Holivuda. "Veoma je važno imati nekog takvog. Moj život se ni na koji način nije promenio, zaista. Još uvek imam iste prijatelje i idemo na ista mesta", prokomentarisao je za "People".

Kilijan i Ivon upoznali su se pre nego što se proslavio, odnosno 1996. kada se pridružio ekipi rok predstave "Disco Pigs", koja je 2001. adaptirana u film.

Par ima dva sina - Malakija (18) i Arana (16), a mlađi Aran nasledio je očev talenat i ljubav prema velikom platnu, pa ga uskoro očekuje filmski debi u filmu "Klara And The Sun", adaptaciji knjige pisca Kazua Išiguroa. 

Pročitajte još: U SENKU BACILA I HOLIVUDSKE DIVE: Ana Ivanović na dodeli Oskara izazvala pometnju haljinom i papreno skupim satom

Inače, interesantno je da je Kilijana "otkrio" srpski režiser Goran Paskaljević, koji mu je davne 2001. poverio ulogu Gasa u svom filmu ”Kako je Hari postao drvo”.

Marfi je tumačio ulogu sina kog je otac redovno maltretirao, a ekran je delio sa Kolmom Minijem, Adrijanom Danbarom i Keri Kondon.

Ova drama prati priču čoveka koji je izgubio smisao života i traži ga u stvaranju i pobeđivanju neprijatelja. Goran Paskaljević se odlučio baš za ovu temu jer je do tada nije video u svetskoj kinematografiji, a za Irsku kao mesto radnje se odlučio na nagovor supruge Kristin Paskaljević, kao i zbog toga što ima dosta toga zajedničkog sa Srbijom, rekao je svojevremeno reditelj.

Njegov film ”Kako je Hari postao drvo” je naišao na dobre kritike, a časopis Varajeti svrstao je Paskaljevića u pet najboljih reditelja godine. Kilijan Marfi je posle ovog filma, već naredne godine glumio u ostvarenju Denija Bojla ”28 dana kasnije” i tako je započeo svoju karijeru.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Nina Seničar ekskluzivno za ELLE otkriva kako se pripremala za Dodelu Oskara Justin Bare

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!