Kada čujete ime ogranizacije "Deca Božija" verovatno bi vam prva asocijacija bila neka konzervativna smerna zajednica, koja propagira prave porodične vrednosti i vaspitanje dece po strogim patrijarhalnim pravilima.

Zapravo stvarnost je potpuno drugačija, a iza ovog kulta krije se mračna priča koja je uništila živote mnogih devojčica i devojaka.

Sektu "Deca Božja" osnovao je bivši pastor Dejvid Berg u Hantington Biču u Kaliforniji 1968. godine. Ova grupa je neko vreme imala baze širom sveta, a karakterisalo ih je to što su podržavali promiskuitet među članovima i verovali su da osoba postaje punoletna sa 12 godina. Često je bila na glasu kao centar psihičkog i se*sualnog zlostavljanja. No, o svemu se saznalo tek kada su pojedini članovi smogli snage da progovore i tako otkriju istinu o svemu što se dešavalo. 

Kult božija deca.
STR / AFP / Profimedia 

Serena Keli, koja danas gazi petu deceniju, upravo je jedna od onih koji su se odvažili da otkriju istinu o kultu i samom osnivaču, nakon što je svojevremeno uspela da pobegne, piše Mirror.

Naime, ona je imala samo tri godine kada ju je majka 1986. "udala" za Berga kojeg ona pamti kao "Dedu". S obzirom na to da joj je majka bila visokopozicionirani član kulta, nju su odgajali potpuni stranci. Godinama je nosila ime Meri Dir, bila je i na plakatima ovog kulta.

To ju je kaže izolovao od druge dece, ali ne i od odraslih, jer je učestvovala u masovnim orgijama, a često su nagi ljudi šetali oko nje čak i dok je bila dete.

"Rođena sam u kući Dejvida Berga, on me je odgajao i kontrolisao. Ubrzo nakon što se moja majka preselila na njegovo imanje, postala je trudna sa mnom. On je odlučio da zabeleži ceo moj život još i pre nego što sam se rodila. Objavljene su publikacije o trudnoći moje majke. On mi je dao ime Serena, dok mi je za kultno ime dao Meri Dir. Postojala je serija pod nazivom "Život sa dedom", to je bio serijal za decu u kom su pričali o trudnoći moje majke i tome kako će me odgajati. Druga serija dokumentovala je celo moje rođenje" rekla je Serena.

Kada je imala tri godine nju su odvojili od majke da bi je odgajali drugi istaknuti članovi kulta, a njena majka je bila jedan od najviših lidera organizacije.

Iako se pričalo da članovi kulta "Deca Božija" treba da prenesu poruku duhovne revolucije i sreće, Serena kaže da to nije bilo tako. Popularnost kulta je nakon osnivanja brzo porasla, a na svom vrhuncu brojali su 13.000 članova u 130 zajednica širom sveta. Berg je uspeo da ubedi na hiljade svojih sledbenika da dolazi smak sveta i da su jedini način da se spasu se*s i orgazam. Žene su morale da budu dostupne svakom muškarcu koji želi da ima odnos sa njima.

U kultu božija deca zlostavljani su svi.
Sharen Seitz / SWNS / SWNS / Profimedia 

A onda je Berg izdao jednu od svojih doktrina "Zakon ljubavi". U njemu se navodi da svako u okviru kulta može imati seks sa bilo kim drugim, uključujući i decu.

Pročitajte još: ODRASTAO U KULTU U KOM SILUJU DECU: Sveštenik mu je uzeo nevinost, a onda je došla KOBNA NOĆ koju Holivud nije prežalio

Udaja za Berga

"Mislim da je najpoznatija priča iz mog vrlo ranog detinjstva sa Bergom bila kada me je majka dala njemu kao malu mladu, pa me je dovela kod njega nakon što sam napunila tri godine. Stavila me je njemu u krilo i on me je poljubio i održao je čitav govor o tome kako ću zauvek biti njegova i da ćemo imati zajednicu. Stvari koje nemaju smisla za jednu tako malu devojčicu", priseća se Serena.

Kaže da joj je nakon govora dao veliki prsten.

"Oko njega je obmotao veliki sloj trake da bi mogao da stane na moj mali prst. Rekao mi je da uvek nosim prsten i skidam deo po deo trake kako budem rasla. Prilično je bolesno što je mislio tako daleko u budućnost. On je već bio oženjen sa više drugih tinejdžerki, a ja sam bila najmlađa sa tri godine. Bilo je i drugih devojaka od 12 do 15 godina koje su dobile prsten, to je srce sa dve ruke koje ga drže", kaže ona.

Iako su žene oduvek bile se*sualni objekti unutar kulta, u početku se smatralo da su deca zabranjena, ali se to promenilo sa doktrinom "Zakon ljubavi".

"U Bergovoj kući često sam trpela seksualno zlostavljanje. Stalno su se odvijale orgije, mnogo puta sam ostajala sama da lutam kućom jer su bile pijane orgije u dnevnoj sobi. Plivala bih u bazenu i bilo bi orgija na drugom kraju bazena. Bilo je golotinje i seksualnosti svuda oko mene", kaže ona.

Serena dodaje da su u "se*s seansama" učestvovala i deca, čak i Bergova ćerka i unuka.

"Mnoge devojke su bile izložene tome. Berg je verovao da treba da sledimo biblijska pravila, tako da u Bibliji veruju da dete postaje punolertno sa 12 godina. On je bukvalno rekao da kada imaš 12 godina da si sada odrasla osoba, tako da ćeš početi da imaš seks sa odraslima i da počneš da živiš kao odrasla osoba, da radiš", priseća se ona.

Devojka kaže da je članovima kulta Berg govorio da je tokom odnosa sa njima prisutan i Isus.

U jednoj od Bergamovih knjiga napisao je da je odnos dve žene u redu, dok se odnos dva muškarca smatra "neukusnim".

"U okviru kulta, muškarci su imali odnose kada su oni želeli, dok sa ženama to nije bio slučaj", kazala je ona. Tokom 1980-ih kult je promenio ime u "Porodica", kada su vlasti dobile više informacija o svemu šta se dešavalo.

On je 1993. godine pobegao, a umro je godinu dana kasnije u 74. godini, a tek nakon njegove smrti otkriveni su svi užasi unutar sekte.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

DA LI JE MOGUĆE DA IZA UBISTVA DEVOJČICE ĐORČEVSKE STOJI SEKTA? Kurir TV

Izvor: Stil/ Telegraf/ Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!